Școala online continuă. Când putem spera la redeschiderea școlilor
- Andreea Vlad
- 2 ianuarie 2021, 17:03
Deși era prevăzut ca școlile să se redeschidă pe 11 ianuarie 2021, contextul epidemiologic nu permite încă trecerea de la școala online la cea normală.
Școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar, a precizat noul ministru al Educației. Sorin Cîmpeanu susține că este prea devreme, 11 ianuarie fiind termenul stabilit cu multe luni în urmă. Acesta a mai declarat că își dorește ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil, în măsura în care situația epidemiologică va permite acest lucru.
Într-o declarație făcută pentru Știrile ProTV, Sorin Câmpeanu spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt. Însă, Ministerul Educației “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, a mai precizat acesta, potrivit sursei citate.
Întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a răspuns în mod indirect: ”Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (...) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.
Potrivit sursei citate, este vehiculată data de 8 februarie, ca parte a unui “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.
Noul termen probabil: 8 feburarie
“Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, mai precizează Știrile ProTV.
Guvernul a decis, pe 7 decembrie 2020, ca școlile și grădinițele să funcționeze în format online până în data de 23 decembrie. După această dată, copiii au intrat în vacanța de iarnă,
Pe de altă parte, toate școlile au trebuit să raporteze Ministerului Educației, până pe 30 decembrie, mai multe rapoarte inclusiv numărul de elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online sau numărul de profesori care s-au pensionat de la începutul anului.