Evenimentul Zilei > Politica > „Fantoma” lui Vlad Voiculescu bântuie ministerul Sănătăţii
„Fantoma” lui Vlad Voiculescu bântuie ministerul Sănătăţii

„Fantoma” lui Vlad Voiculescu bântuie ministerul Sănătăţii

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a susţinut prima conferinţă de presă după ce a depus jurământul de învestire la Palatul Cotroceni, în care a spus că va continua proiectele fostului ministru.
Ioana Mihăilă a declarat că mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate.
Ioana Mihăilă:  „Mandatul meu

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila

se va concentra pe atragerea și utilizarea de fonduri europene. Am prevăzut investiții în asistența prespitalicească”, a declarat noul ministru.

Şi continuă: „Avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere. Voi încuraja toate elementele de reformă”, a afirmat Ioana Mihăilă, care a adăugat: “Avem o șansă istorică de a remedia măcar o parte dintre probleme în perioada următoare”.
“Suntem încă într-o criză sanitară, dar am convingerea că împreună o vom depăși”, a mai spus ministrul.

Noul ministru a subliniat că va continua fără ezitare proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu

„Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat Ioana Mihăilă.

Noul ministru a adăugat că, pentru creşterea accesului la servicii medicale, a prevăzut investiţii de 330 de milioane de euro în asistenţa medicală prespitalicească. Şi că a explicat că a treia prioritate este reforma managementului spitalelor.

„Pentru asta vom continua concursurile la casele judeţene de asigurări de sănătate şi preşedintele CNAS va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes”, a concluzionat Ioana Mihăilă.

Care sunt proiectele fostului ministru Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a declarat  într-o conferință de presă că a inițiat o mulțime de proiecte în timpul mandatului său:

-alocarea financiară pentru componenta de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a crescut de la 1,8 miliarde la 3,4 miliarde de euro.

– reforme consistente ale finanţării în sănătate, plata pe rezultat a furnizorilor de servicii medicale, reforma managementului sanitar şi a resurselor umane în sănătate, un amplu proiect de digitalizare şi eHealth, cel mai mare din istoria României.

-am adus la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate un om integru, cu doctorat în Marea Britanie, un om cu experienţă internaţională de lucru care, printre altele, printre multe altele, a scos la concurs toate posturile de director general ale caselor judeţene de asigurări de sănătate.

-am semnat un protocol cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, care va începe să evalueze spitalele din ţară cu privire la riscul seismic, riscul la incendii, eficienţa energetică, toate astea în vederea investiţiilor ce se vor face din PNRR.

-am pus la dispoziţia spitalelor 50 de milioane de euro, bani europeni, împreună cu Cristian Ghinea, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, pentru ca managerii de spitale să vină cu proiecte care să remedieze deficienţele şi să pună siguranţa pacienţilor pe primul loc.

Mai multe despre proiectele ale fostului ministru le puteţi citi aici.