Evenimentul Zilei > Politica > Cel mai mare dezastru provocat de Vlad Voiculescu. „Înseamnă mortalitate”
Cel mai mare dezastru provocat de Vlad Voiculescu. „Înseamnă mortalitate”

Cel mai mare dezastru provocat de Vlad Voiculescu. „Înseamnă mortalitate”

Vlad Voiculescu, fostul ministrul al Sănătății, a fost luat în colimator pentru decizia de a tăia finanțarea la ATI.

Radu Ţincu, medic la ATI, a criticat, într-o intervenție la un post de televiziune, decizia lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, de a tăia finanțarea pentru această secție extrem de importantă.

Medicul susține că decizia lui Vlad Voiculescu de a tăia finanțarea ATI, în contextul în care sute de pacienți infectați cu COVID-19 sunt internați în stare gravă, reprezintă o decizie de neînțeles.

„Secțiile ATI aveau un buget stabilit cu un an înainte de începutul pandemiei. Pentru anul 2020, bugetul era proiectat cu un an înainte, în contextul în care majoritatea și-au extins capacitatea de tratament, deci în mod logic, mergând pe o logică simplă matematică, dacă ai mai multe paturi și pacienți în Terapie Intensivă, care consumă foarte mulți bani… Pacienții COVID-19 sunt pacienți gravi care staționează în medie 3 săptămâni în ATI și care consumă foarte mulți bani din această finanțare a secțiilor ATI. În momentul în care iei decizia ca, în plină pandemie, în acest al treilea val, unde ai pornit cu peste 1.000 de pacienți la ATI, să tai finanțarea, sigur că reprezintă o politică de neînțeles.

Este ca și cum în timpul războiului ai tăia exact finanțarea celor care sunt pe front și rămân fără muniție. Acest lucru sper să fie corectat. Secțiile ATI nu pot rămâne cu finanțarea tăiată pentru că finanțarea tăiată înseamnă oameni care vor muri pentru că sigur nu vor mai avea acces la tratament în aceste secții. Acest tip de politică a tăierii finanțării la ATI înseamnă mortalitate. Eu cred că orice ministru normal va trebui să reconsidere o astfel de decizie”, a declarat Radu Țincu la RealitateaPlus.

CITEȘTE ȘI Petrecerea unui copil s-a transformat într-un câmp de luptă. Nouă persoane au fost împușcate

CITEȘTE ȘI Legături periculoase. Afacerile big pharma, conectate la controversatul “Vulpea”, unchiul lui Dacian Cioloș, și la Andreea Moldovan