Evenimentul Zilei > Actualitate > Legături periculoase. Afacerile big pharma, conectate la controversatul „Vulpea”, unchiul lui Dacian Cioloș, și la Andreea Moldovan
Legături periculoase. Afacerile big pharma, conectate la controversatul „Vulpea”, unchiul lui Dacian Cioloș, și la Andreea Moldovan

Legături periculoase. Afacerile big pharma, conectate la controversatul „Vulpea”, unchiul lui Dacian Cioloș, și la Andreea Moldovan

După demiterea fostului secretar de stat în Ministerul Sănătății de către premier, ies la iveală informații că Andreea Moldovan ar avea interese în industria pharma.

Realizatorul Mihai Gâdea a vorbit, marți seara, despre legăturile dintre unchiul luiDacian Cioloș, Virgil Ardelean, și o mare companie pharma în care Andreea Moldovan deține acțiuni. Potrivit Antena 3, fiul lui Virgil Ardelean este asociat într-o companie cu președintele Ropharma. Este aceeași companie pharma în care, fostul secretar de stat în ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, deține acțiuni.

După pensionare, Virgil Ardelean şi-a deschis firma asigurare de pază şi protecţie Arviprot Security. Conduce Arvifox Vision Security şi Arvifox Real Estate Solutions alături de fiul său. Pe lângă cele două firme, Alin Ardelean este implicat în mai multe firme: Zoono Romania S, asociat în cadrul Rofruct International (împreună cu multimilionarul Mihai Miron, preşedintele Ropharma) şi Sectag Eastern Europe.

Andreea Moldovan ar avea conexiuni strânse cu o rețea farmaceutică privată

In emisiunea sa de joia trecută, Mihai Gâdea a prezentat dovezi care arată că fostul secretar de stat în ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, ar avea legături strânse cu o rețea farmaceutică privată. Sunt conexiuni pe care aceasta nu le-a inclus în declarația de interese.

Atât medicul Andreea Moldovan cât și soțul ei dețin acționari la compania Ropharma, care a avut o cifră de afaceri de 500 milioane lei în 2019. Societatea este deținută de omul de afaceri Mihai Miron. Acest lucru nu a fost menționat în declarațiile de avere sau de interese ale fostului secretar de stat, a arătat Mihai Gâdea.

„E un conflict evident de interese. Legea spune clar că dacă ai o funcție de conducere la nivelul unui minister nu poți fi acționar, nu poți decide achiziții, într-un domeniu în care tu participi cu acțiuni că persoană privată. Conflictul de interese este evident. Falsul în acte și declarații este evident”, a declarat deputatul A.U.R., Antonio Andrușcean la Antena 3.

„Vulpea” de la ”Doi și un sfert” este unchiul fondatorului PLUS

Virgil Ardelean, poreclit „Vulpea”, a îndeplinit funcția de șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. În ianuarie 2019, după numeroase speculații pe această temă, fostul premier Dacian Cioloş a recunoscut că este nepotul lui Ardelean, controversatul fost şef de la ”Doi și un sfert”.

Ardelean a fost șef al Poliției Cluj, unde a anchetat celebrul joc piramidal „Caritas”. A fost adus la cârma Poliției Capitalei, în anul 1997. A fost avansat la gradul de general în 1997, iar anul următor a fost numit în funcția de șef serviciului secret al MAI. A demisionat la data de 20 iulie 2006 în urma scandalului declanșat de dispariția sirianului Omar Hayssam, acuzat de terorism. Totuși, a fost menținut în funcție până în aprilie 2007. S-a pensionat în anul 2010, prin decret semnat de fostul președinte Traian Băsescu.

Citește și Jurnalistul Stelian Negrea o atacă pe Andreea Moldovan. ”Se omite faptul că e în conexiune” cu Ropharma.html