Evenimentul ZileiActualitateSituație dramatică la Arad. Zece pacienți COVID-19 nu mai au loc la terapie Intensivă

Situație dramatică la Arad. Zece pacienți COVID-19 nu mai au loc la terapie Intensivă

Situație dramatică la Arad. Zece pacienți COVID-19 nu mai au loc la terapie Intensivă
Spitalul Județean din Arad se confruntă cu o situație disperată din cauza lipsei locurilor pentru pacienții COVID-19 la secția de Terapie Intensivă.

Situație dramatică la spitalul din Aradunde mai mulți pacienți COVID-19, aflați în stare gravă, nu mai au loc la Terapie Intensivă. Informația a fost confirmată de conducerea unității spitalicești.

Toate paturile din Secția de terapie intensive, destinate bolnavilor de COVID-19, din Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad sunt ocupate. Pe de altă parte un număr de 10 pacienţi, aflaţi în stare gravă, aşteaptă să se elibereze un loc pentru a beneficia de tratament.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Arad a anunțat că în Unitatea de Primire Urgenţe se află 10 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 „în stare gravă”. În ciuda situației disperate, aceștia nu pot fi internați în secția de terapie intensive din cauză că nu mai sunt locuri libere.

„Unul este pe ventilaţie invazivă iar ceilalţi sunt pe mască de oxigen. Medicii au solicitat Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei locuri în terapie intensivă în alte judeţe, însă trei dintre pacienţi refuză transferul”, a declarat managerul interimar al al SCJU Arad, Florina Ionescu.

Ce se întâmplă cu cei zece pacienți internați în stare gravă

Potrivit spuselor sale, pacienții au rămas la UPU și sunt tratați în regim de terapie intensivă. Aceștia ocupă paturi dotate cu toate echipamentele specifice și primesc îngrijiri din partea personalului medical calificat.

„Pacienţii sunt trataţi în UPU în regim de terapie intensivă, paturile fiind dotate cu aparatura specifică de terapie intensivă, cu personal medical calificat şi beneficiază de consulturile de specialitate necesare”, a mai spus managerul interimar al SCJU Arad.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, în judeţul Arad au fost confirmate un număr de 21.428 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Dintre aceștia, un număr de 133 de persoane au contactat boala în ultimele 24 de ore. Dintre pacienții care au dezvoltat simptomatologia bolii COVID-19, conform statisticilor prezentate la nivelul DSP Arad, un număr de 793 au decedat.


Accesează: