Transformarea bucatelor de Paște. Rețete creative pentru a evita risipa alimentară

Transformarea bucatelor de Paște. Rețete creative pentru a evita risipa alimentară Sursa foto: Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Indiferent de ocazie, fie că este vorba despre sărbători sau despre o cină în familie sau cu prietenii, adesea ne găsim în situația în care trebuie să aruncăm mâncarea rămasă. Pentru a reduce risipa alimentară, avem la îndemână o serie de rețete simple pe care le putem face cu mâncarea rămasă, dar și câțiva pași pe care îi putem urma.

Putem lua în considerare varianta de a congela alimentele care permit acest lucru, dar și de a utiliza tehnica de vidare a mâncării rămase. De asemenea, putem reinventa fripturile transformându-le în delicioase sandvișuri, iar ouăle le putem folosi în salate pline de savoare.

Ce putem face cu mâncarea rămasă de sărbători

De Paști, meniul este în general mai simplu decât cel de Crăciun și se concentrează pe ingrediente precum ouă, brânză proaspătă, caș, ceapă verde, ridichi, drob de pui sau miel, șuncă fiartă, friptură de miel sau pui, rață, gâscă, curcan și pască.

Toate aceste alimente pot fi folosite în alte rețete savuroase, evitând astfel să aruncăm bucatele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu legumele rămase putem pregăti salate cu crudități. Astfel, putem face o salată cu ridichi și ceapă verde, pe care o putem asezona cu un sos de iaurt. De asemenea, roșiile le putem mânca pe un platou cu brânză, fiind o gustare sănătoasă și fresh.

Și ouăle le putem folosi în salate. Putem face o salată cu ouă și verdețuri sau una cu ouă, cartofi și castraveți murați.

Pentru această rețetă trebuie să spălați bine cartofii în coajă și să-i puneți la fiert în apă cu ceva sare. După 15-20 minute, când îi puteți străpunge ușor cu furculița, scurgeți apa și lăsați-i să să răcească pentru a-i curăța de coji. Separat, fierbeți ouăle în apă cu sare vreme de 11-12 minute. Nu uitați să le lăsați apoi într-un castron cu apă rece, să le decojiți mai ușor și uniform.

Tăiați cartofii și ouăle în cuburi potrivite. Feliați castraveții murați. Adăugați amestecul de maioneză și iaurt, sare și piper după gust. Amestecați și presărați deasupra ceapa tăiată fin. Dacă doriți, puteți include în rețetă și alte legume, cum ar fi ridichile.

De asemenea, ouăle pot fi folosite în sendvișuri. Puteți încerca varianta cu ou tocat, maioneză, ceapă verde, salată, pâine de secară, potrivit cumvaplace.ro.