Deliciul vegetarian de Paște. Rețetă de drob fără carne

Deliciul vegetarian de Paște. Rețetă de drob fără carne Sursa foto: dreamstime.com

O opțiune înlocuitoare pentru drobul tradițional este cel fără carne, care este ideal în special pentru cei care nu consumă carne sau pentru cei cărora nu le place carnea de miel. Această variantă este una savuroasă și foarte ușor de pregătit, perfectă pentru masa de Paște în familie.

În locul cărnii, drobul vegetarian conține ciuperci tăiate mărunt, amestecate cu mai multe condimente, printre care se numără ceapă, usturoi și făină. Amestecul este apoi copt într-o tavă tapetată cu făină, iar rezultatul va fi delicios.

Preparatul este unul inedit și cu siguranță va fi apreciat de familia și prietenii tăi. Pentru rețeta de drob cu ciuperci, ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar rezultatul final va fi unul de excepție. În plus, este ușor de pregătit, iar timpul necesar pentru pregătire este scurt. Iată pașii pentru a pregăti această rețetă de drob vegetarian, perfectă pentru cei care nu consumă carne, dar care vor să se bucure de bunătățile pascale.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete
  • trei cepe
  • doi căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • două linguri de făină
  • jumătate cană de supă de legume
  • sare și piper, după gust
  • ulei pentru gătit.

Mod de preparare drob vegetarian

Întâi de toate, trebuie curățate ciupercile și tăiate în bucăți mici. Într-o tigaie încinsă cu ulei, se prăjesc ciupercile la foc mic până când își pierd din volum și încep să se rumenească, apoi se adaugă ceapa tăiată și se amestecă bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi se adaugă condimentele. Se pune sare, piper și usturoi tocat mărunt în tigaie, iar amestecul se gătește timp de câteva minute, până ceapa devine translucidă.

După ce se ia tigaia de pe foc, se adaugă făină și se amestecă bine până când compoziția devine omogenă. Acum se poate transfera amestecul de ciuperci într-o tavă de copt tapetată cu făină. Se toarnă supa de legume peste ciuperci și se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se lasă 30 de minute la cuptor. Temperatura ideală este 150 de grade Celsius. După cele 30 de minute, se îndepărtează folia și mai lasă drobul 10-15 minute până când suprafața devine auriu închis. Totul este gata și poate fi servit, potrivit a1.ro.