Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă

Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă Sursa: Pixabay

Pastele ne sunt de mare ajutor în bucătărie, deoarece ne pot scoate din încurcătură atunci când nu avem nimic gătit. Ne salvează mereu pentru că se prepară repede și ușor, sunt delicioase și totodată sățioase, iar această rețetă este ideală pentru a încropi un prânz sau o cină.

Rețetă de spaghete. Sunt pline piețele de leurdă în această perioadă, iar proprietățile sale sunt considerate miraculoase. Pentru cei care nu știu, leurda sau usturoiul sălbatic, Allium Ursinum în termeni științifici, creşte în păduri şi are un puternic efect detoxifiant.

De asemeni, leurda are proprietatea de a curăţa sângele de substanțele toxice si de a preveni infecțiile, tratează afecțiunile cardiovasculare, reumatismul, bolile respiratorii și ajută la reducerea colesterolului.

Ingredientele necesare pentru spaghete cu ciuperci si leurda

Pentru a prepara spaghete cu ciuperci şi leurdă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News

-250 gr spaghete -7-8 ciuperci -1 legătură mare leurdă -100 ml ulei măsline .50 gr parmezan -cateva semințe pin -sare

Modul de preparare:

Tăiem felii ciupercile şi le amestecăm cu două linguri de ulei de măsline. Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât stau pastele la fiert pregătim pasta de leurdă.

Punem în vasul unui blender leurda (pe care am spalat-o în prealabil). Adăugam uleiul de măsline, jumătate din cantitatea de parmezan şi semințele pe pin. Mixăm până obținem o pasta fină.

Scurgem pastele şi le punem în tigaie peste ciuperci. Adăugam pasta de leurdă. Adăugam parmezanul ras şi dacă este cazul mai adăugam puţină sare. Când le servim în funcție de gustul fiecăruia mai putem adăuga puțină pastă de leurdă şi să punem deasupra câteva aşchii de parmezan.

De asemenea puteţi face paste cu sos alb, ciuperci şi smântână

Este o rețetă simpla şi la fel de rapidă, care este gata ăn maxim 30 de minute. Pentru această reţetă aveţi nevoie de 300 g de paste, spaghete, macaroane.

-300 g de ciuperci -un praf de sare -apă -jumătate de ceapă -200 g de smântână -1-2 caţei de usturoi -pătrunjel verde -2 linguri de ulei de măsline -ardei iute uscat sau piper.

Sursa: caietulcuretete.com.