Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu rămâne în vila de protocol. Fostul președinte a primit o derogare de la RAAPPS. Când va fi evacuat
Traian Băsescu rămâne în vila de protocol. Fostul președinte a primit o derogare de la RAAPPS. Când va fi evacuat

Traian Băsescu rămâne în vila de protocol. Fostul președinte a primit o derogare de la RAAPPS. Când va fi evacuat

Fostul președinte Traian Băsescu poate rămâne în casa de protocol de la RAAPPS până la finalizarea lucrărilor de amenajare a noului apartament pe care și l-a achiziționat. Fostul președinte a ajuns la un acord cu reprezentanții RAAPPS în acest sens, astfel că poate ocupa în continuare locuința de protocol.

Fostul președinte Traian Băsescu a primit o derogare de la conducerea RAAPPS pentru a putea rămâne în locuința de protocol ce i-a fost repartizată. Această amânare va fi valabilă până la momentul în care lucrările la apartamentul achiziționat de familia sa vor fi încheiate, iar fostul președinte se va putea muta.

Traian Băsescu a fost obligat să părăsească locuința de protocol ce i-a fost repartizată de RAAPPS după ce a primit verdictul de colaborator al Securității, prin hotărâre a ÎCCJ. Conform unei legi adoptată în Parlament, fostul președinte și-a pierdut drepturile care i-au fost conferite prin lege.

După emiterea deciziei de evacuare, Traian Băsescu nu a plecat încă din vila de protocol pe care o ocupă. Zilele trecute, fostul șef al statului a confirmat că a primit o notificare de evacuare, dar că nu i-a dat curs.

Doar că, susținea el, la vremea respectivă, nu au fost încheiate toate lucrările la viitoarea locuință în care ar urma să se mute împreună cu soția sa, Maria. Traian Băsescu susținea că nu se poate muta încă deoarece nu a semnat contractele pentru utilități la apartamentul pe care și l-a cumpărat, coform publicației Infoactual.

Traian Băsescu a primit derogare

Întrucât apartamentul nu este gata de locuit, fostul preşedinte a primit o derogare de la RAAPPS și mai poate rămâne o perioadă în locuința de protocol din cartierul Primăverii.

„În primul rând nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun şi cărţile undeva”, a afirmat fostul președinte.

Întrebat când va fi gata apartamentul, Traian Băsescu nu a dat un răspuns concret. El a spus că nu știe când se va întâmpla acest lucru.

„Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine nu au fost în stare de nimic, Când nu am mai fost activ în politica internă, şi-au arătat vitejia”, şi-a arătat nemulţumirea fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a primit în folosință gratuită, în februarie 2015, după ce și-a încheiat mandatul de președinte, o vilă aflată în strada Gogol nr. 2 din Sectorul 1. După decizia instanței supreme de colaborare cu fosta Securitate, Băsescu a pierdut, protecţia SPP, consilierul şi indemnizaţia și dreptul la locuință gratuită.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: