Ultima zi a lui Traian Băsescu în vila din Gogol. Chiar dacă și-a achiziționat un apartament, fostul președinte refuză să părăsească vila de protocol

Ultima zi a lui Traian Băsescu în vila din Gogol. Chiar dacă și-a achiziționat un apartament, fostul președinte refuză să părăsească vila de protocol Traian Băsescu a fost internat de urgență la spital. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Traian Băsescu a avut la dispoziție 60 de zile pentru a se muta din vila de protocol pusă la dispoziție de RAPPS. Luni, 23 mai, se împlinește termenul de evacuare, iar fostul președinte nu a părăsit încă vila, chiar dacă și-a achiziționat deja un apartament în rate. El susține că așteaptă să primească somația.

Luni, 23 mai, este ultima zi a lui Traian Băsescu în vila din Gogol, o locuință de protocol, pusă la dispoziție de RAPPS. Fostul președinte a avut la dispoziție 60 de zile pentru a se muta din vila de protocol de care beneficia gratuit, astăzi împlinindu-se termenul de evacuare.

În cele 60 de zile puse la dispoziție, Traian Băsescu și-a cumpărat un apartament, însă nu dorește să părăsească vila până nu primește somația.

„Aștept luni, de la RA-APPS, somația de evacuare din casă. Se împlinește termenul. Am plătit prima rată la apartament. Am contract de vânzare-cumpărare. Următoarele rate le voi plăti conform înțelegerii legate de scandența unor titluri de stat pe care le-am achiziționat cu mai mult timp în urmă. În niciun caz acel apartament nu este locuibil începând de mâine”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul președinte se așteaptă la orice. Întrebat dacă, în cazul în care va primi luni somația, vom vedea imagini cu el dat afară din casă, Traian Băsescu a zis: „De ce să nu le vedem? În ceea ce mă privește, toate posibilitățile sunt deschise”.

Ultima zi a lui Traian Băsescu în vila de protocol

Fostul președinte trebuie să elibereze vila de protocol, pusă la dispoziție de RAPPS de care beneficia gratuit, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul de colaborare cu Securitatea. Traian Băsescu și-a pierdut toate drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, potrivit unei legi votate de parlament în 2021 și publicate în Monitorul Oficial.

Printre drepturile pierdute se numără și casa de protocol din cartierul Primăverii, indemnizația lunară de 11.148 de lei, pază și protecție, precum și folosința gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de SPP. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a decis retragerea consilierului detașat de la Președinția României la cabinetul lui Traian Băsescu.

Pe 28 martie, Traian Băsescu a cerut instanței suspendarea deciziei de retragere a dispozitivului de protecție și pază emisă de SPP. Acțiunea se află pe rolul Curții de Apel București, însă nu a fost stabilit momentan terenul, potrivit infoactual.ro.