Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu a provocat un accident rutier în București. Fostul președinte era singur în mașină
Traian Băsescu a provocat un accident rutier în București. Fostul președinte era singur în mașină

Traian Băsescu a provocat un accident rutier în București. Fostul președinte era singur în mașină

Traian Băsescu a provocat un accident rutier, duminică, 22 mai. Fostul președinte, care se afla singur în mașină, a lovit o mașină parcată. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a provocat un accident rutier duminică, 22 mai. Acesta se afla singur în mașină atunci când a lovit un alt autoturism parcat, acroșându-i oglinda. Potrivit primelor informații, a mers singur la Poliția Rutieră și a declarat accidentul. Aici a fost testat și cu etilotestul pentru a se depista dacă a consumat băuturi alcoolice. Rezultatul a fost zero.

Incidentul a avut loc pe o stradă din Sectorul 2 a Capitalei, potrivit surselor Antena 3. După ce a accidentat mașina, a lăsat un bilet prin care și-a cerut scuze pentru incident. De asemenea, Traian Băsescu a lăsat un număr de telefon pentru ca proprietarul mașinii să îl contacteze și să rezolve cu actele necesare în urma accidentului. Bilețelul însă a atras atenție, fiind redactat la calculator, și nu de mână.

Sursa foto: captura video Antena 3

Fostul președinte se afla singur în mașină atunci când a produs incidentul.

Mașina lovită de Traian Băsescu mai fusese avariată, dovadă stau imagine cu oglinda pe care a acroșat-o, care este prinsă cu o bandă.

Sursa foto: captura video Antena 3

Traian Băsescu a produs un accident rutier. Nu au fost înregistrate victime

Traian Băsescu sa susținut, în fața reporterilor, că a lovit de fapt un semafor, dar polițiștii rutieri spun că ar fi vorba despre o mașină.

Dialogul între un reporter şi Traian Băsescu:

Reporter: „Ce s-a întâmplat?”

Traian Băsescu: „Ce să se întâmple, am acroşat un semafor cu oglinda şi am rupt-o.”

Reporter: „Doar atât?”

Traian Băsescu: „Dar ce voiai, mai mult?”

Autoturismul pe care îl conduce fostul președinte este un Ford B-Max din 2012, prima ieșită pe linia de fabricație de la Craiova.

Brigada rutieră contrazice declarațiile făcute de Traian Băsescu.

„În data de 22.05.2022, a sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere, s-a prezentat un bărbat, care a declarat că în timpul unei manevre de viraj a lovit cu oglinda autoturismului, oglinda unui alt autovehicul, ce se afla parcat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero”, au transmis polițiștii de la Brigada Rutieră din București.

Fostul președinte nu este la primul accident

Nu este prima dată când fostul președinte este implicat în accidente rutiere. Acesta a mai avut două incidente, însă niciunul dintre ele grave. Unul a avut loc în 2008, cu doar o zi înainte de summitul NATO. Atunci Traian Băsescu a tamponat o mașină care oprise în fața lui, pe bulevardul Regina Elisabeta.

Un al doilea accident provocat de fostul președinte al României a avut loc în 2013. Incidentul a fost unul identic cu cel din 2008, doar că a avut loc la Otopeni.

În urma accidentului rutier provocat, Traian Băsescu riscă să fie sancționat cu 3 puncte de penalizare și amendă de 590 de lei, dar numai după ce victima acestui accident ușor se va prezenta și ea la Biroul de Accidente Ușoare. Fostul președinte a respectat legea, și s-a prezentat la poliție în maximum 24 de ore de la producerea accidentului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: