Polițist local, agresat de un șofer pe care-l amendase. Agentul de poliție a ajuns la spital. A fost deschisă o anchetă
- Maria Miron
- 19 mai 2022, 10:12
Șoferul agresiv parcase neregulamentar, într-o staţie destinată mijloacelor de transport public din Iași. Din acest motiv, a primit o amendă de la polițiștii locali, moment în care a devenit recalcitrant, lovindu-l pe unul dintre agenții de poliție, care a fost transportat, ulterior, la spitalul Sfântul Spiridon.
După ce polițiștii locali l-au legitimat pe șoferul ieșean, i-au dat acestuia o amendă, după constatarea parcării neregulamentare. Conducătorul auto s-a întreptat către autospeciala Poliției Locale Iași, acolo unde unul dintre agenți încheia procesul verbal de constatare. Șoferul a început să lovească, cu picioarele, autospeciala de serviciu, iar mai apoi pe unul dintre polițiștii locali.
Polițist local, agresat de un șofer agresiv, din cauza unei amenzi
„În urma agresiunii, poliţiştii locali l-au imobolizat pe conducătorul auto în cauză şi l-au condus la Poliţia Municipiului Iaşi, unde se află şi în prezent, iar poliţistul local s-a deplasat la UPU Sfântul Spiridon, pentru investigaţii medicale”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi.
Mai mult, cei din conducerea Poliției Locale Iași au declarat că urmează o cercetare internă, astfel încât să fie stabilite cauzele care au dus la acest incident, verificând inclusiv respectarea procedurilor pentru imobilizarea individului și folosirea forței, conform Adevărul.
Deputații vor pedepse mai blânde pentru vitezomani și șoferii agresivi
Deputații PSD, PNL și UDMR din Comisia de Transporturi vor să modifice ordonanța care prevedea pedepse mai aspre pentru șoferii care sunt agresivi în trafic, dar și pentru vitezomani. Actul normativ a intrat în vigoare în 27 februarie și prevede amenzi între 580 și 725 de lei, dar și suspendarea permisului pentru 30 de zile pentru șoferii agresivi. Acum, acest articol a fost eliminat. De la finele lunii februarie și până acum au fost aplicate 400 de amenzi pentru comportament agresiv.
A fost modificată și prevederea conform căreia un șofer care este prins că circulă cu o viteză mai mare de 70km/oră peste limita admisă, să aibă permisul suspendat timp de 4 luni, fără a i se mai da dovadă de circulație. Deputații din Comisia de Transporturi au decis că șoferul poate primi dovadă de circulație pentru 15 zile, timp în care ar putea să încalce legea, din nou.
Pentru ca noile prevederi să se aplică este nevoie ca modificările să fie votate și în plenul Camerei Deputaților. „Această ordonanță care înăsprea, pentru niște infracțiuni foarte grave în regimul circulației rutiere, pedepsele, a fost ciopârțită de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Cineva care a fost a avut permisul suspendat pentru faptă foarte gravă, conducea beat cu 150 km la oră printr-un oraș – 15 zile cât primește dovadă de circulație poate săvârși oricâte altfel de contravenții“, a declarat Cătălin Drulă, președintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților.