Rețetă simplă pentru budincă de orez, caramelizată. Pașii de urmat pentru un desert apetisant

Rețetă simplă pentru budincă de orez, caramelizată. Pașii de urmat pentru un desert apetisant Budincă de orez. Sursa foto: Oxana Zaytseva | Dreamstime.com

Budinca de orez caramelizată reprezintă un desert rapid și delicios, fiind o alegere excelentă pentru orice ocazie. Această rețetă este una simplă și are nevoie doar de câteva ingrediente.

Budinca de orez caramelizată este perfectă atât când este servită fierbinte, cât și răcită. Cu o textură catifelată și un gust dulce de caramel, acest desert se transformă rapid în preferatul oricui.

Ingrediente pentru rețeta de budincă de orez

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 200 g orez
  • 500 ml lapte integral
  • 150 g zahăr alb
  • o linguriță extract de vanilie
  • 3 ouă mari
  • 50 g unt nesărat
  • un praf de sare

Pentru caramelizare:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri apă.
Budincă de orez

Budincă de orez cu caramel. Sursa foto: Larisa Matrosova | Dreamstime.com

Mod de preparare

  1. Clătiți orezul sub apă rece și scurgeți-l bine.
  2. Într-un vas, combinați laptele și orezul, apoi lăsați la foc mic până când orezul absoarbe treptat lichidul.
  3. Amestecați periodic pentru a preveni lipirea de fundul vasului.
  4. Când orezul este aproape gătit și lichidul aproape absorbit, adăugați zahărul și amestecați bine.
  5. Continuați gătirea la foc mic până când orezul este complet gătit și textura devine cremoasă.
  6. Introduceți untul și extractul de vanilie, amestecați și lăsați la o parte să se răcească.

Următorul pas este caramelizarea desertului.

  1. Într-un vas, combinați zahărul și apa.
  2. Amestecați ușor pentru a asigura că zahărul este bine dizolvat.
  3. Puneți vasul pe foc mediu și lăsați amestecul să fiarbă, fără a amesteca.
  4. Așteptați până când caramelul capătă o culoare auriu închis.
  5. Turnați caramelul într-o formă de budincă.
  6. Răspândiți-l uniform pe fundul formei.

Budincă de orez. Coacere și asamblare

Cuptorul trebuie să fie încălzit la 180°C înainte. Ouăle trebuie bătute într-un bol separat și adăugate treptat în orezul răcit, amestecând încontinuu. De asemenea, se poate pune puțină sare pentru a evidenția aromele.

Apoi, amestecul de orez se toarnă în forma care a fost pregătită cu caramel.

Forma se așază într-o tavă în care se pune apă fierbinte pentru a crea o temperatură uniformă în timpul coacerii.

Se coace la 180°C aproximativ 40-45 de minute, până când budinca este fermă la atingere și are o culoare aurie deasupra.

După ce timpul s-a scurs, scoateți forma din cuptor și lăsați budinca de orez caramelizată să se răcească la temperatura camerei. Odată ce s-a răcit complet, cu grijă răsturnați budinca pe un platou, potrivit știridiaspora.ro.