Fabricile de zahăr Bod și Luduș oferă stabilitate pentru fermierii din Ardeal

Fabricile de zahăr Bod și Luduș oferă stabilitate pentru fermierii din Ardeal

Fabricile de zahăr Bod și Luduș oferă stabilitate pentru fermierii din Ardeal prin contractele care pot fi semnate chiar din această perioadă a anului. Cele două unități de producție au nevoie de sfeclă de zahăr pentru a putea închide tot lanțul de producție, din câmp până pe masa românului și, de ce nu, chiar a cetățenilor altor țări.

Fabricile de zahăr Bod și Luduș, începând chiar din luna decembrie, sunt în plină activitate de semnare a contractelor pentru cantitățile ce vor fi cumpărate în acest an de la fermieri.

Mihaela Neagu, acționarul principal al celor două fabricilor de zahăr, transmite fermierilor din cele șase județe din vecinătate lor, dar nu numai, să se adreseze reprezentanțiilor unităților de producție pentru a stabili cantitățile ce le pot furniza în acest an, astfel, putând să-și securizeze vânzarea producției agricole.

Fabricile de zahăr Bod și Luduș gata să preia producția de sfeclă de zahăr de la fermierii din toată țara

„În calitate de acționar al fabricilor de zahăr Bod și Luduș, fac un apel către toți fermierii din Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș, Cluj și nu numai, să ne contacteze și să vină să semneze contractele pentru sfeclă de zahăr, deoarece, încă din luna decembrie, noi suntem în plină perioadă de contractare pentru cantitățile pe care le vom achiziționa în acest an de la ei!

Ne puteți urmări și pe Google News

Până acum, de la fermierii din aceste județe am reușit deja să contractăm peste 5000 ha de sfeclă de zahăr, semn că în Ardeal oamenii încă muncesc, înțeleg importanța muncii lor și se dedică misiunii pe care o au în fața consumatorilor de produse românești”, a transmis Mihaela Neagu.

Mihaela Neagu, actionar al fabricilor de zahar Bod și Ludus. Foto: portofoliu Mihaela Neagu

Acționarul fabricilor de zahăr Bod și Luduș a făcut referire și la acțiunea de protest din Capitală.

„Înțeleg demersul fermierilor la nivel național, însă economia trebuie să-și urmeze cursul, iar implicarea fiecăruia dintre noi este în acest moment esențială pentru tot ce se va întâmpla cu agricultura României în 2024.

Faptul că anul trecut, fermierii, care ne-au fost parteneri, au reușit să obțină un profit de peste 10.000 lei/ha de sfeclă de zahăr cultivată, este un semn că putem și în România să producem, ca să nu mai fim nevoiți să importăm materie primă pentru a susține consumul autohton.

Dacă încetează importul de produse agricole din Ucraina, iar statul ar fi mai vigilent la punctele de frontieră, multe dintre probleme s-ar rezolva. Mai mult, AFIR oferă fonduri pentru culturi, ceea ce iarăși este un semn că se poate face agricultură la standarde, cu mobilizare și implicare”, este mesajul Mihaelei Neagu.

Mihaela Neagu mulțumește fermierilor care se pregătesc încă de acum pentru asigurarea producției agricole din acest an.

„Le mulțumesc pe această cale tuturor fermierilor care s-au mobilizat până acum și care nu au timp de grevă, tocmai pentru că înțeleg importanța muncii lor”, a conchis acționarul fabricilor de zahăr Bod și Luduș.