Fabrica de zahăr din Luduș a fost cumpărată de doi antreprenori români. Ce se întâmplă cu angajații

Fabrica de zahăr din Luduș a fost cumpărată de doi antreprenori români. Ce se întâmplă cu angajații Sursa fot: Arhivă EVZ

Fabrica de zahăr de la Luduș a fost preluată de doi investitori români independenți, Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache. Grupul cooperativ Tereos a anunțat ce se va întâmpla în cazul angajaților fabricii.

Oficialii Grupului cooperativ Tereos au anunțat că Fabrica de zahăr de la Luduș a fost cumpărată de doi investitori indepedenți din domeniul agroalimentar și alimentar de consum. Este vorba de Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache. Oficialii Tereos au transmis că sunr foarte bucuroși de acest lucru. Grupul cooperativ a vrut să închidă fabrica încă din anul 2021.

Francezii de la Tereos au cumpărat Fabrica de zahăr din Luduș în urmă cu mai bine de 10 ani, în 2012. Fabrica a început să producă zahăr încă din 1960. Ministerul Agriculturii a transmis, în urmă cu un an, perioadă în care se afla sub conducerea lui Adrian Chesnoiu, că fabrica ar putea să fie cumpărată de statul român în parteneriat cu fermierii.

Mihaela Neagu a declarat, după preluarea afacerii, că este un proiect curajos care are drept scop relansarea producției de zahăr în țara noastră. Investitorul a mai adăugat că zahărul din sfecla cultivată îm România a asigurat aproximativ 25% din cantitatea necesară pentru consumul intern. Neagu a anunțat că vor fi demarate negocieri cu fermierii în următoarele zile pentru ca sfecla de zahăr din toamnă să fie contractată cât mai repede.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se va întâmpla cu angajații

Noul investitor a continuat prin a spune că angajații nu trebuie să își facă probleme în legătură cu locul de muncă. „Vrem să îi asigurăm pe cei aproximativ 300 de producători din regiune că suntem deschiși colaborării și vrem să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, a concluzionat Mihaela Neagu.

Oficialii Tereos au mai spus că finalizarea tranzacției ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Grupul cooperativ este unul dintre liderii mondiali pe piețele zahărului, băuturilor alcoolice și amidonului. Datele companiei arată că Tereos reunește 12.000 de membrii cooperatori. „Datorită celor 44 de situri industriale, prezenței în 13 țări și angajamentului celor 19.800 de angajați, Tereos își susține clienții cât mai aproape de piețele lor cu o gamă largă și complementară de produse”, spun reprezentanții Grupului. Tereos a avut venituri de 5,1 miliarde de euro în anul 2021/22, notează Gândul.