La sfârșitul anului 2016, la doar câteva săptămâni după ce a fost numit în fruntea Tereos Romania, Philippe Roux a avertizat producătorul francez de zahăr cu privire la suspiciunile sale privind practici de corupţie şi condiţii de periculoase de muncă la subsidiara din România.

Ulterior, Philippe Roux a cerut să părăsească firma deoarece era îngrijorat că a fost numit la conducerea Tereos Romania sub un fals pretext şi urma să fie făcut vinovat de greşelile precedentului manager.

Grupul francez Tereos spune că a investigat avertismentele formulate de Philippe Roux, dar a descoperit că acuzaţiile acestuia de corupţie sunt lipsite de fundament şi a îmbunătăţit sistemele de siguranţă. Disputa a escaladat atunci când Roux a cerut să primească un pachet compensatoriu la plecarea din firmă. Tereos susţine că Philippe Roux ar fi ameninţat că va face public întregul incident dacă nu va primi un pachet compensatoriu, astfel că firma l-a concediat.

Potrivit unui tribunal de apel din Amiens, nordul Franţei, Tereos nu ar fi trebuit să îl concedieze pe Philippe Roux, astfel că acum compania trebuie să îi plătească despăgubiri în valoare de aproximativ 881.500 de euro pentru concediere fără motiv.

„Mărturiile făcute de directorii de la conducerea companiei au fost în mod clar lipsite de imparţialitate” şi nu au putut dovedi presupusul şantaj, au decis judecătorii.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE