Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Matei Balș. Procurorii au deschis dosar penal. Solicitare de ultimă oră
Tragedie la Matei Balș. Procurorii au deschis dosar penal. Solicitare de ultimă oră

Tragedie la Matei Balș. Procurorii au deschis dosar penal. Solicitare de ultimă oră

Tragedie la Matei Balș. Procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorul 2 au deschis un dosar penal în cazul incendiului de la Matei Balș.

Tragedie la Matei Balș. Procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorul 2 s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal în cazul incendiului de la Matei Balș.

Vineri dimineață, la scurt timp după ce s-a dat apelul la 112 , trei procurori s-au prezentat de urgență la Matei Balș și au făcut verificări pentru a stabili contextul în care s-a produs acest incendiu. Procurorii susțin că în salonul de unde a izbucnit incendiul nu au existat camere de supraveghere.

„Trei procurori de la PTB au ajuns în urmă cu scurt timp şi fac cercetarea la faţa locului. Au ajuns să intre la faţa locului și au reușit să intre în salonul ars. Nu au existat în respectivul salon camere de supraveghere, mi-au comunicat oamenii legii. Încearcă acum să facă rost de imagini de pe camerele de supraveghere. Au cerut de urgenţă şi listele cu toţi pacienţii internaţi, nu doar cu cei internaţi pe secţia respectivă, pentru că se trece la indentificarea tututor persoanelor care au fost acolo.

Un alt procuror discută cu cei de la Instututul de Medicină Legală, pentru că s-a trecut de urgență și la identificarea celor patru persoane decedate, adică nu se pleacă cu cadavrele de aici, până când nu vor fi identificate. S-a deschis un dosar penal in rem, adică pentru faptă, nu și pentru persoană, pentru trei infracțiuni: ucidere din culpă, infracțiuni privind regimul protecției muncii, vătămare corporală din culpă”, a transmite Antena 3.

Tragedie la Matei Balș. Procurorii se luptă pentru a găsi imagini de pe camerele de supraveghere

„După ce se va termina cercetarea la faţa locului, pentru că va dura ore bune, foarte multe persoane vor fi chemate astăzi, atât la Parchetul Tribunalului Bucureşti, cât şi la Poliţia Capitalei, pentru că acolo se vor face audieri. Este extrem de grea munca procurorilor de aici, pentru că pe secţia respectivă de COVID, nu au fost nici înainte camere de supraveghere, iar acum a ars în totalitate şi vedem ce camere existau la acel pavilion, care să fi surprins întregul incendiu”, a transmis Roxana Ciucă, reporter Antena 3.