Evenimentul Zilei > Sport > Becali a rămas fără medicamente anti-COVID-19. Sunt interzise de UE! De ce riscă un nou dosar penal
Becali a rămas fără medicamente anti-COVID-19. Sunt interzise de UE! De ce riscă un nou dosar penal

Becali a rămas fără medicamente anti-COVID-19. Sunt interzise de UE! De ce riscă un nou dosar penal

Omul de afaceri Gigi Becali se confruntă cu mari dificultăți! Acesta a comandat zeci de mii de doze de Ivermectină și Arbidol, medicamente care sunt interzise în UE. Sunt tratamente cu care susține că și-a vindecat familia și prietenii de coronavirus.

Urmează un nou dosar penal pentru Becali pentru medicamente COVID-19 interzise? Omul de afaceri  se confruntă cu mari dificultăți. A comandat zeci de mii de doze de Ivermectină și Arbidol, medicamente care sunt interzise în UE. Totuși, ele se produc și se comercializează în țări precum Rusia sau Ucraina, relatează Antena3.

Ca să poată aduce transportul respectiv în țară, Gigi Becali are nevoie de un aviz de la Ministerul Sănătății. Până la acest moment însă, patronul FCSB nu a obținut aprobările necesare. În consecință, medicamentele stau blocate în vamă.

Potrivit renumitului investitor în fotbal, medicamentele sunt mult mai ieftine decât cele administrate în prezent în lupta împotriva infecției cu COVID-19. Potrivit afaceristului, un pacient ar putea fi vindecat de coronavirus cu suma de 10 lei, folosindu-se aceste pastile.

Și-a tratat familia și prietenii cu medicamente COVID-19 interzise

Gigi Becali a dezvăluit tratamentele pe care le are la dispoziţie la clinica sa privată şi pe care le-a folosit pentru a-şi trata familia, prietenii şi cunoscuţii care s-au infectat cu coronavirus. Pe lângă verii săi, Becali a oferit tratamentul magnatului Ioan Niculae, tatăl lui Marius Şumudică, Leo Grozavu sau Anamariei Prodan. În octombrie 2020, anunţa că a vindecat aproape toată comuna de COVID-19 cu ajutorul medicilor de la clinica sa şi cu anumite tratamente.

El a dezvăluit care sunt medicamentele folosite în tratamentul COVID-19 despre care spune că a dat rezultate. „Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate. Sunt români şi le dau 4000-5000 pe lună. Ei mi-au spus despre aceste tratamente pentru că se făceau studii pe afară. Cel mai bun este ivermectina. Se găseşte doar la mine, acum în România. E din Ucraina, dar nu îl aduc eu. Îl cumpăr aici. Eu am ivermectină ser”.

Va avea Becali un nou dosar penal pentru medicamente interzise?

Potrivit presei sportive, Becali riscă să aibă un nou dosar penal după ce a sărit în ajutorilor românilor bolnavi de COVID-19. Latifundiarul din Pipera a ajutat spitalele și cunoscuții pentru a se vindeca de noul coronavirus, dar activitatea sa  ar fi fost ilegală. Arbidolul, unul din cele două medicamente adus de Becali în România, nu are licență UE, iar instituțiile medicale românești au primit interdicție să îl importe. Însă mai multe persoane fizice din România l-au comandat online.

De Crăciun, Becali a făcut o serie de declarații pitorești despre virusul SARS-CoV-2. „ L-au creat oamenii, cu care colaborează dracul. El a interzis Biserica, dar Dumnezeu e mai puternic și a zis «Îți dau opreliște, Nu mai vezi mall-uri, închid barurile unde sunt droguri și «curvăsăraie», iar Bisericile, pe care le-ai vrut închise, le țin deschise!».