Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie în munți. A căzut într-o prăpastie adâncă de 70 de metri
Tragedie în munți. A căzut într-o prăpastie adâncă de 70 de metri

Tragedie în munți. A căzut într-o prăpastie adâncă de 70 de metri

O excursie pe Vârful Omul i-a adus sfârșitul unui turist. Salvamontiștii au fost neputincioși

Trupul nînsuflețit al unui turist zace, și acum, pe stâncile munților din Masivul Bucegi.

 

Omul în vârstă de aproximativ 60 de ani a alunecat și s-a prăbușit în gol circa 70 de metri.

 

Însă, din cauza condițiilor meteeo nefavorabile, trupul turistului va fi ridicat abia luni din locul în care s-aprăbușit.

 

Tragicul incident a avut loc duminică, în apropire de Vârful Omu.

 

Împreună cu un grup de turiști victima mergea pe un traseu spre Valea Bucşoiului.

 

Reprezentanţii Salvamont Buşteni au precizat că „este vorba de un bărbat de aproximativ 56 – 57 de ani care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului”.

 

La un moment dat, precizează salvatorii montani, de pe Vârful Omu, de undeva, a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri.

 

„Colegii lui au ajuns primii la el şi au constatat că nu are semne compatibile cu viaţa, în proporţie de 99% este decedat. Organizăm acum echipele să mergem spre locul accidentului”, au transmis reprezentanţii Salvamont Buşteni, citați de Agerpres.

 

Totodată, Salvamont Prahova transmite că turistul aflat în drumeție, duminică după-amiază, la Vârful Omu, are aproximativ 60 de ani.

 

Salvamontiștii, nevoiți să abandoneze operațiunea de salvare

 

Grupul din care făcea parte turistul deceedat se afla în drumeție, în Masivul Bucegi, la Vârful Omu, pe traseul care trece prin Creasta Bucşoiului.

 

„Salvatorii montani de la formația locală Bușteni și de la SPJ Prahova, intervin la un accident deosebit de grav. Un turist a căzut din creasta Bucsoiului. Primii ajunși la victimă au fost însoțitorii acestuia. Se pare că turistul este decedat. Condițiile meteo sunt nefavorabile ( -4°C, ceață, vânt în rafale)”, a anunțat Salvamont Prahova, citat de actualitateaprahoveana.ro.

 

Din păcate, salvamontiștii ajunși la locul accidentului au constatat ca, în cădere, victima a suferit leziuni incompatibile cu viata.

 

Din cauza apropierii serii și a condițiilor meteo nefavorabile, pentru a nu pune in pericol viața salvatorilor montani, s-a luat hotărârea ca trupul neînsuflețit să fie recuperat mâine, eventual cu ajutorul unui elicopter, dacă vremea va fi favorabilă, au mai precizat salvamontiștii.

 


Doi turiști au făcut o descoperire macabră în Munții Bucegi

Alertă Salvamont în Munții Bucegi.Turiști străini, blocați pe Valea Jepilor

Momente de groază la spital. S-a „pedepsit” crunt pentru că și-a îmbolnăvit familia

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: