Alertă pe Valea Prahovei. Un urs agresiv și rănit bântuie prin stațiunile pline de turiști

Alertă pe Valea Prahovei. Un urs agresiv și rănit bântuie prin stațiunile pline de turiști

Situație delicată pentru autorități, pe Valea Prahovei, unde un urs agresiv pune în pericol viața turiștilor aflați la munte.

Prezenţa unui urs posibil rănit şi agresiv a fost semnalată, vineri, pe traseul Buşteni - Cascada Urlătoarea, populaţia din zonă fiind atenţionată şi rugată să evite zona printr-un mesaj RO-ALERT, transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova.

"Astăzi (vineri n.r.), în jurul orelor 9,30, în Buşteni, pe traseul spre Cascada Urlătoarea a fost semnalată prezenţa unui urs agresiv. În zonă s-au deplasat efectivele de jandarmi care au confirmat prezenţa animalului, acţionându-se pentru securizarea perimetrului, înştiinţarea prin intermediul mesageriei RO-ALERT despre existenţa pericolului. La faţa locului se deplasează specialişti veterinari şi paznicul de vânătoare pentru soluţionarea situaţiei. Animalul este agresiv, posibil să fie şi rănit", precizează IJJ Prahova, într-o informare de presă.

Potrivit sursei citate, la acţiune participă efective din cadrul Jandarmeriei Montane şi poliţişti, împreună cu specialişti veterinari şi salvamontişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform Salvamont Prahova, ursul a atacat un grup de muncitori şi a muşcat din maşini, însă de circa o oră nu se mai mişcă din poziţia în care este.

Salvamontiştii, jandarmii, administraţia parcului şi a fondului de vânătoare asigură perimetrul, pentru ca niciun turist să nu se apropie.