Evenimentul Zilei > International > Tragedie în aer. Elicopter prăbușit în munți. Cinci persoane au decedat
Tragedie în aer. Elicopter prăbușit în munți. Cinci persoane au decedat

Tragedie în aer. Elicopter prăbușit în munți. Cinci persoane au decedat

Un elicopter s-a prăbușit în Alpii francezi, în ​​apropierea orașului Bonvillard din zona Savoie. Cinci din cele șase persoane aflate la bord și-au găsit sfârșitul în tragicul accident.

 

Aeronava era deținută de o companie privată și desfășura o misiune de salvare când s-a produs prăbușirea. Cauza accidentului este neclară, dar oficialii spun că ar fi putut fi cauzată de vremea proastă. Alarma a fost declanșată chiar de pilot, care a reușit să scape din elicopter și a fost găsit grav rănit.

Elicopterul aparține Service Aérien Français, o companie privată care efectuează misiuni de căutare și salvare și alte servicii aeriene în toată Franța.

Elicopterul a căzut de la altitudinea de 1.800 de metri

Autoritățile franceze au declarat că elicopterul care s-a prăbușit – un Eurocopter EC135 – transporta un echipaj de salvare aeriană într-o misiune de antrenament, când a căzut de la o altitudine de 1.800 de metri (5.900 ft).

Pilotul supraviețuitor a dat alarma în jurul orei locale 19:10 (18:10 GMT) după ce a reușit să scape din elicopter.

Echipajul de la bord era format din doi piloți – unul în pregătire – împreună cu doi operatori de troliu și doi lucrători de salvare montană.

Uniunea de poliție Synergie-Officiers a anunțat că Amaury Lagroy de Croutte este una dintre victime. Din 2018,  de Croutte a condus o unitate montană locală a CRS, a poliției din Franța.

Trei elicoptere au fost trimise în zonă ca parte a unei echipe de salvare formată din peste 40 de persoane. Dar aeronavele nu au reușit să ajungă la locul din cauza ceții. În schimb, pilotul a fost recuperat de un grup de salvatori care s-au apropiat pe jos.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a declarat că se va deplasa miercuri la locul incidentului.

Reacție imediată a președintelui Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a împărtășit pe Twiter „sprijinul națiunii familiilor, prietenilor și colegilor acestor eroi francezi”.

„Pentru a salva vieți, își asumă toate riscurile. În această seară, în Savoia, 3 membri ai Air Rescue franceză și 2 CRS Alpes au decedat în urma unui accident de elicopter. O persoană rănită se luptă pentru existență. Sprijin din partea națiunii familiilor, prietenilor și colegilor acestor eroi francezi”, a scris președintele Franței, transmite BBC.