Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAFICANT de droguri cu nume de vedetă. A „importat” din Olanda peste 30 de kilograme de cannabis. Avea acasă ARME şi cătuşe
TRAFICANT de droguri cu nume de vedetă. A „importat” din Olanda peste 30 de kilograme de cannabis. Avea acasă ARME şi cătuşe

TRAFICANT de droguri cu nume de vedetă. A „importat” din Olanda peste 30 de kilograme de cannabis. Avea acasă ARME şi cătuşe

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Polţiei Române au ridicat 32 de kilograme de cannabis, patru pistoale, o pușcă cu aer comprimat, 21 de cartușe, şapte perechi de cătușe și diferite sume de bani, de la un traficant internațional de droguri. În urma acţiunii coordonate de procurorii DIICOT, bucureşteanul, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat.

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile a lui Dragoș Bănică, un bucureştean acuzat de trafic internaţional de droguri.

Traficantul a fost prins în urma unei operaţiuni a ofiţerilor de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate a Polţiei Române, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală.

Oamenii legii au efectuat percheziţii domiciliare în timpul cărora a fost  găsită şi ridicată ridicată cantitatea de 32 de kilograme de cannabis, 12 grindere, 4 pistoale, o pușcă cu aer comprimat, 21 de cartușe, 7 perechi de cătușe, 3.000 de euro și 1.700 de lei.

Procurorii  au dispus, joi, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui  Dragoș Bănică, pentru două fapte: trafic intern de droguri de risc, săvârşite pe 20 februarie 2016 și 26 februarie 2016, și trafic internațional de droguri de risc, faptă comisă la data de 26 februarie 2016.

Anchetatorii au stabilit că Bănică a  achiziționat drogurile de risc din Olanda, fiind introduse în România prin intermediul unei firme de coletărie. Apoi, stupefiantele au fost distribuite atât în București cât și în mai multe județe.

.