Evenimentul ZileiInternationalTrafic de influență al lui Nicolas Sarkozy în Rusia

Trafic de influență al lui Nicolas Sarkozy în Rusia

Trafic de influență al lui Nicolas Sarkozy în Rusia
Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, se află sub o anchetă preliminară pentru trafic de influență vizând activități de consiliere în Rusia.

Parchetul Național Financiar  din Franța (PNF) a deschis o anchetă preliminară pentru „trafic de influență”. Ancheta vizează activitățile de consultanță din Rusia ale fostului președinte Nicolas Sarkozy,  au declarat, vineri, surse concordante.

Sursele confirmă informații similare dezvăluite de Mediapart, scrie lavenir.net.

Trafic de influență și spălare de bani în scop infracțional

PNF a confirmat pentru AFP că a deschis o anchetă pentru „trafic de influență” și pentru „spălare de bani în scop infracțional”.

Parchetul nu a dorit să confirme data deschiderii anchetei. O sursă apropiată dosarului a confirmat, de asemenea, aceste informații.

Potrivit Mediapart, justiția anticorupție investighează din vara anului 2020, în urma unui raport al serviciului de informații financiare Tracfin, cu privire la motivele pentru care Nicolas Sarkozy este plătit de o companie rusă de asigurări.

Consultantul oligarhilor

Compania, Reso Garantia, este controlată de doi miliardari ruși. Este vorba de Serghei și Nikolai Sarkisov.

„Justiția încearcă să verifice dacă fostul șef de stat a acționat doar ca consultant, ceea ce ar fi perfect legal sau dacă s-ar fi angajat în activități de lobby potențial infracționale în numele oligarhilor ruși”, scrie site-ul Mediapart.

Contractul încheiat în 2019 ar acoperi câțiva ani și este în sumă de 3 milioane de euro. Nicolas Sarkozy ar fi primit deja o plată de 500.000 de euro în baza acestui contract, la începutul anului 2020, conform Mediapart.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: