Trădare de Dragobete. Singurul primar USR din Sibiu a ales PSD

Trădare de Dragobete. Singurul primar USR din Sibiu a ales PSD Sursa foto: Facebook

USR a pierdut singurul primar pe care îl avea în județul Sibiu, în comuna Micăsasa, care a preferat, chiar în ziua de Dragobete să-și declare iubirea față de PSD. Decizia s-a a provocat un adevărat cutremur în politica locală, dacă este să ne luăm după foștii săi colegi.

USR a pierdut singurul primar din județul Sibiu, chiar în ziua de Dragobete. Scena politică din comuna Micășasa s-a cutremurat, sâmbătă, 24 februarie Dragobete. Primarul Timotei Păcurar a trecut la PSD. Cei 1.698 de locuitori ai localității sunt consternați, se simt trădați. La fel și cei cinci consilieri locali USR.

USR a fost trădat de Dragobete

Sărbătoarea Dragobetelui din 2024 va rămâne pe vecie întipărită în istoria politică a comunei Micășasa. Primarul Timotei Păcurar a părăsit organizația USR și a optat pentru PSD. Alții vor fi, de acum înainte, cei care îl vor alinta cu apelativul pe care obișnuiau să-l folosească foștii săi colegi. Timi îi vor mai spune doar noii tovarăși, socialiștii din Sibiu, în vreme ce USR îl vor chema cu „Băi primare”.

Pentru USR, trădarea de Dragobete a fost un șoc. Timi a trecut, alături de viceprimarul Adrian Suciu, tot din Micășasa, în PSD. El a spus, așa cum o fac toți traseiștii oportuniști, că o face în beneficiul comunității locale. Comunitate care, cel puțin în partea care a votat USR nu i-a apreciat sacrificiul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Primarul din Micașasa este o dezamăgire pentru noi, având în vedere că am cheltuit resurse importante, mai ales umane, pentru a-l susține să câștige alegerile în 2020. Dacă ar avea onoare, ar demisiona în acest moment din USR, pentru a putea candida din partea oricărui partid dorește. Probabil nu va face asta, iar oamenii din comună vor înțelege exact ce trebuie să înțeleagă”, a spus Ovidiu Gederth, reprezentant al organizației locale a USR.

Timi și foștii colegi

Timi și foștii colegi de partid. Sursa foto: Facebook

Timi nu va mai candida la alegerile viitoare

Primarul din Micasasa, Timotei Pacurar (Timi pentru intimi), împreună cu viceprimarul Adrian Suciu, s-au alăturat PSD, în vederea alegerilor viitoare. Ei au spus că au făcut pasul în noul partid din dorința de a continua proiectele începute și de a implementa noi obiective pentru cetățenii din Micăsasa.

Partea bună este că Timi nu mai are de gând să continue la Micășasa ca primar. El a anunțat că-i va lăsa locul secundului său, viceprimarul Adrian Suciu. Dar, a precizat, va rămâne în echipa acestuia.

„Atunci când vine vorba despre oameni și comunitate, nu cred că-și au loc orgoliile și de aceea aleg să susțin candidatura lui Adrian Suciu pentru funcția de primar. (...) Îl susțin pe Adrian pentru mandatul de primar fiind sigur că va continua lucrurile pe care le-am început împreună și că va atrage noi investiții pentru comunitatea noastră”, a declarat Timotei Păcurar, primarul comunei Micăsasa.

PSD despre noua achiziție de la USR

Odată ce primarul Păcurar a făcut pasul în partidul său, deputatul Bogdan Trif, șeful organizației județene PSD Sibiu a căpătat și dreptul de a-i spune Timi. Și chiar o face.

„Mă bucur că Timi și Adrian au ales să se alăture echipei PSD Sibiu. Împreună, vom fi o forță mult mai puternică, astfel încât vom reuși să ne îndeplinim obiectivele. Apreciez faptul că cea mai tânără echipă de edili din țară a ales să se alăture echipei social-democrate sibiene. Primăria Micășasa a fost prima, singura și ultima primărie pe care USR a avut-o în județul Sibiu. Îi asigur pe locuitorii din Micăsasa că vom munci împreună pentru a aduce bunăstare comunei lor”, spune deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.