Tort de lapte de pasăre. O rețetă inedită și foarte ușor de preparat

Tort de lapte de pasăre. O rețetă inedită și foarte ușor de preparat Sursă Youtube

Bucătarii au dezvăluit cea mai simplă rețetă de tort de lapte de pasăre. Chiar dacă ai nevoie de mai multe ingrediente, acest desert este ușor de făcut și foarte gustos.

Află cum se face tortul de lapte de pasăre. Bucătarii au dezvăluit cea mai simplă rețetă și au garantat un desert gustos. Pentru blat ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă, 80 gr zahăr, 80 gr făină, 0,5 linguriță praf de copt.Ingrediente cremă: 20 gr gelatină, apă fiartă rece-75 ml, 6 ouă, 150 gr zahăr, 150 gr unt de temperatura camerei ( 82%), 100ml lapte, 25 gr făină, 0,5 linguriță zahăr vanilat.

Ingrediente glazură: 80 gr ciocolată , 50 gr unt. Vom avea nevoie de un vas în care vom bate ouăle cu zahărul pînă la o spumă densă ( 10 minute). Vom amesteca făina cu praful de copt și o vom incorpora treptat în compoziția de ouă, amestecînd de sus în jos cu o spatulă. Punem aluatul în tava ( 19 sau 21 cm) tapetată cu hârtie. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 20-25 min. Lăsăm blatul să se răcească.

Sursă Youtube

Cea mai gustoasă rețetă

A venit momentul să pregătești crema. Separăm galbenușurile de albușuri. Punem gălbenușurile într-un vas. Adăugăm aici jumătate din zahăr, zahărul vanilat, făina și laptele. Amestecăm bine cu mixerul. Punem compoziția la fiert la foc mic, amestecînd încontinuu. Când compoziția s-a îngroșat, punem pe suprafață o peliculă și lăsăm să se răcească. Dacă compoziția va avea cîteva cocolașe, să nu ne îngrijorăm, după răcire vom bate bine și cocolașele vor dispărea. Batem cu mixerul compoziția din gălbenușuri. Adăugăm treptat untul. batem bine cu mixerul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Punem gelatina cu cele 75 ml apă pe baia de aburi. O amestecăm treptat. Batem albușurile în alt vas cu cealaltă jumătate din zahăr (10 min- pînă la o spumă densă). Bătînd la o viteză maximă, adăugăm treptat jelatina. Tot aici incorporăm și crema din gălbenușuri. Mixăm bine crema. . Însiropăm blatul cu vreo 150ml apă+ 1 lingură zahăr sau suc și adăugăm crema. A venit momentul să pui compoziția la frigider.

Peste 2 ore întindem cu o lingură deasupra glazura de ciocolată și rețeta ta este gata, potrivit bunica.md.