Un desert delicios şi pufos pe care-l mâncam în copilărie. Nuga de casă cu vanilie, nuci, semințe și fructe uscate

Un desert delicios şi pufos pe care-l mâncam în copilărie. Nuga de casă cu vanilie, nuci, semințe și fructe uscateSursa: Pixabay

Deserturile din copilăriei nu se uita niciodată, iar această rețetă, care se poate prepara în doar 30 de minute merită încercată. Pentru a prepara nuga de vanilie aveți nevoie de câteva ingrediente care vor da un gust incredibil acestei prăjituri de casă de pe vremea bunicilor noaste

Sigur vă mai amintiți de nuga o prăjitură delicioasă pe care o mâncam în copilărie, deoarece nu lipsea niciodată de la târguri şi bâlciuri. În amintirea acelor vremuri vă arătăm cum se prepară nuga de vanilie pufoasă, care nu necesită prea mult timp şi nici nu este scumpă.

De cele mai multe ori nuga este asociată cu perioada sărbătorilor de iarnă. Este întâlnită în toate târgurile de Crăciun. De asemenea este un produs cu valabilitate foarte mare, peste o luna de zile, și nu necesită condiții speciale de depozitare ca în cazul altor produse de cofetărie.

Nuga este întâlnită sub diferite denumiri: turron în Spania, torrone în Italia, nuga de Montelimar- poartă numele orașului în care a fost pentru prima dată realizată.

Nuga poate fi cu diverse fructe confiate (merișoare, caise, stafide, aronia, cireșe etc.), nuci (alune de pădure, arahide coapte, fistic, nuci comune etc), poate conține cafea, rom, vanilie, ciocolată, unt de cacao. Frumusețea acestui produs reiese tocmai din această diversitate a ingredientelor!

Pentru a prepara nuga de casă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

- 2 albușuri de ou, la temperatura camerei - 500 g de zahăr granulat , plus 2 linguri - 1 cană de miere - 80 ml de apă - 2 linguri de sirop de porumb ușor (opțional) - 1 boabă de vanilie, semințele răzuite din interior (opțional) - 1 linguriță de extract de vanilie - 2 căni de adaosuri (nuci prăjite, semințe, fructe uscate etc.) - echipament special: termometru pentru nuga, pensulă de patiserie

Cum se prepară Nuga cu vanilie

1. Tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament și lăsați-o deoparte. Folosiți un mixer vertical curat și uscat pentru a bate albușurile de ou la vârfuri tari cu 2 linguri de zahăr. Între timp, într-o cratiță mică, la foc mediu, aduceți mierea la 122 grade Celsius pe un termometru. De asemenea, în același timp, într-o cratiță medie, combinați restul de zahăr, apa și siropul de porumb (dacă se folosește).

2. La foc mediu, aduceți acest amestec la 150 grade Celsius pe un termometru pentru bomboane. Din când în când, învârtiți cu grijă și ușor amestecurile în tava lor, folosiți o pensulă de patiserie înmuiată în apă pentru a îndepărta orice urmă de zahăr de pe pereții tăvii. Vreți ca mierea să atingă prima temperatura, urmată de zahăr la scurt timp după aceea.

3. Cu mixerul în funcțiune, turnați încet mierea la 122 grade Celsius pe marginea bolului în albușurile de ou. Lăsați mixerul să funcționeze în continuare și, de îndată ce amestecul de zahăr atinge 150 grade Celsius, turnați încet și amestecul de zahăr în castron, folosind aceeași tehnică (pe marginea castronului). Continuați să amestecați timp de cinci minute sau cam așa ceva, până când temperatura turtei nu mai este fierbinte. În acest moment, adăugați semințele de vanilie și extractul de vanilie. Scoateți bolul din mixer și încorporați nucile și semințele cu mâna.

4. Se transferă turta pe foaia de copt tapetată cu pergament, se acoperă cu o altă foaie de pergament și se lasă să se răcească complet. Tăiați în formele dorite (cu cât vă puteți ține cuțitul mai curat, cu atât tăieturile vor fi mai curate) și înfășurați în pătrate de hârtie pergament sau în ambalaje de bomboane. Se păstrează într-un recipient etanș.

Sursa: stiridiaspora.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News