Evenimentul Zilei > Actualitate > Secretele celui mai extravagant tort din lume
Secretele celui mai extravagant tort din lume

Secretele celui mai extravagant tort din lume

Doi părinți extrem de bogați din Emiratele Arabe Unite au decis să facă un tortsurpriză pentru fiica lor. Prețul total al operei de artă a fost de 75 de milioane de dolari.

Designerul britanic Debbie Wingham, care s-a transformat în cofetar, pentru o scurtă perioadă de timp, este autoarea tortului devenit celebru în toată lumea, după ce a fost cea care a creat cea mai scumpă rochie din lume! Identitatea familiei care a angajat-o nu a fost dată publicității, dar există multe fotografii publicate pe internet, cu Debbie și minunatul desert, care a reprezentat un cadou pentru petrecerea de logodnă a fiicei familiei arabe.

Creația măsoară aproape doi metri lungime și are forma unei scene pentru parada modei, pe care defilează manechine (mici figurine) gătite ca pentru un spectacol real – cu haine, pantofi și genți de designer, cu tablete și telefoane de ultimă generație.De ce este atât de costisitor

Fiecare piesă a decorației de pe tort a fost creată personal de Debbie, care, pentru prepararea întregii prăjituri, a avut nevoie de 1.100 de ore de muncă migăloasă. Au fost folosite peste 120 de kg de fondant, 60 de kg de ciocolată pentru modelare și 80 de culori și nuanțe diferite, rezultând o adevărată capodoperă, comestibilă, de 450 de kg.

Cele mai valoroase decorații au fost, de fapt, cele 17 pietre prețioase folosite, în valoare totală de peste 70 de milioane de dolari.

Printre acestea, se aflau un diamant roz de 5,2 carate, un diamant galben de 6,4 carate, 15 diamante albe de 5 carate, precum și 4.000 de diamante mai mici, ametiste și smaralde. „Podiumul” era realizat din 400 de diamante albe de o carată, 73 de diamante albe de 3 carate și 75 de diamante negre.


FOTO: Nu se știe dacă musafirii au putut lua acasă diamantele pe care le-au găsit în felia de tort primită la petrecere FOTO: ODDITYCENTRAL.COM „Sunt încântată că familiei și oaspeților săi le-a plăcut foarte mult tortul și au fost încântați de rezultat. Mi-a luat foarte mult timp să-l decorez, pentru că avea detalii foarte mici, dar am încercat să îl fac să arate mai aproape de realitate”, a mărturisit Debbie, pentru „Daily Mail”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: