Din fericire, nicio persoană din public nu fost lovită de aceste tiruri în împrejurimile catedralei St John the Divine din Manhattan, a afirmat comisarul Dermot Shea de la poliţia din New York.  Întrevenția polițiștilor a fost una foarte rapidă. Trei membri ai forţelor de ordine au intervenit la locul incidentului şi au tras de peste 15 ori în direcţia bărbatului, a cărui identitate nu a fost comunicată, lovindu-l cel puţin o dată la cap, a precizat comisarul Shea.

La faţa locului poliţia a găsit două arme de mână şi un sac în vecinătate conţinând o canistră plină de benzină, corzi, cablu şi numeroase cuţite, a adăugat el.

Anterior, o purtătoare de cuvânt a poliţiei din New York declarase că poliţiştii au făcut uz de armele din dotare după ce bărbatul a început să tragă.

O corespondentă a agenţiei France Presse martoră a scenei a povestit că individul a deschis focul în faţa acestei biserici din Manhattan în timp ce câteva sute de persoane plecau la sfârşitul colindelor.

Relatări de la fața locului

„Am auzit două sau trei împuşcături”, a spus ea. M-am uitat în sus şi poate la zece metri de mine pe trepte se afla un tip care trăgea”, a spus ea, scrie Agerpres.

„Vedeam flăcările cum ies pe ţeava armei, am început să fug ca să-mi salvez pielea”, a mai spus ea.

Martha Stolley, o altă martoră, a estimat că bărbatul a tras de opt sau zece ori înainte de a fi doborât de poliţie.

„Trăgea la nimereală”, a spus ea pentru AFP, adăugând că individul striga „Împuşcaţi-mă, ucideţi-mă!”.

„Din fericire, anul acesta, din cauza COVID-19, evenimentul a fost mult mai restrâns decât de obicei. Doar graţia lui Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit de gloanţe”, a mai spus şeful poliţiei din New York, potrivit Reuters.

Anii trecuți, la catedrala St John the Divine din Manhattan, în aceată perioadă a anului, se desfășura un adevărat pelerinaj.