Evenimentul Zilei > Actualitate > Teroare la New York. Focuri de armă la un concert de colinde. Video
Teroare la New York. Focuri de armă la un concert de colinde. Video

Teroare la New York. Focuri de armă la un concert de colinde. Video

Poliția din New York a împușcat un individ care a deschis focul asupra mulţimii adunate duminică la un concert de colinde de Crăciun în faţa unei cunoscute biserici din Manhattan.

Din fericire, nicio persoană din public nu fost lovită de aceste tiruri în împrejurimile catedralei St John the Divine din Manhattan, a afirmat comisarul Dermot Shea de la poliţia din New York.  Întrevenția polițiștilor a fost una foarte rapidă. Trei membri ai forţelor de ordine au intervenit la locul incidentului şi au tras de peste 15 ori în direcţia bărbatului, a cărui identitate nu a fost comunicată, lovindu-l cel puţin o dată la cap, a precizat comisarul Shea.

La faţa locului poliţia a găsit două arme de mână şi un sac în vecinătate conţinând o canistră plină de benzină, corzi, cablu şi numeroase cuţite, a adăugat el.

Anterior, o purtătoare de cuvânt a poliţiei din New York declarase că poliţiştii au făcut uz de armele din dotare după ce bărbatul a început să tragă.

O corespondentă a agenţiei France Presse martoră a scenei a povestit că individul a deschis focul în faţa acestei biserici din Manhattan în timp ce câteva sute de persoane plecau la sfârşitul colindelor.

Relatări de la fața locului

„Am auzit două sau trei împuşcături”, a spus ea. M-am uitat în sus şi poate la zece metri de mine pe trepte se afla un tip care trăgea”, a spus ea, scrie Agerpres.

„Vedeam flăcările cum ies pe ţeava armei, am început să fug ca să-mi salvez pielea”, a mai spus ea.

Martha Stolley, o altă martoră, a estimat că bărbatul a tras de opt sau zece ori înainte de a fi doborât de poliţie.

„Trăgea la nimereală”, a spus ea pentru AFP, adăugând că individul striga „Împuşcaţi-mă, ucideţi-mă!”.

„Din fericire, anul acesta, din cauza COVID-19, evenimentul a fost mult mai restrâns decât de obicei. Doar graţia lui Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit de gloanţe”, a mai spus şeful poliţiei din New York, potrivit Reuters.

Anii trecuți, la catedrala St John the Divine din Manhattan, în aceată perioadă a anului, se desfășura un adevărat pelerinaj.