Leguma care îți dă o stare de bine. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate
- Emma Cristescu
- 8 ianuarie 2024, 13:05
Există o legumă care îți dă o stare de beneficii și care are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta se găsește peste tot și are un preț decent.
Țelina e o bombă de vitamine și îți dă o stare de bine. Aceasta este bogată în vitamina C și oferă 12 tipuri de antioxidanți. Ei contribuie decisiv în reducerea inflamațiilor din organism. Aceasta poate să susțină și sistemul digestiv și îmbunătățește mucoasa gastrică.
Țelina, o bombă de vitamine
Țelina conține și vitaminele A și K, dar și potasiu și acid folic. Totodată, ea poate să mențină un nivel constant al zahărului în sânge. Această legumă banală este și o sursă de hidratare. Medicii au declarat că aceasta este secretul pentru o stare de bine, dar și pentru un organism cât se poate de sănătos, atunci când este consumată regulat.
Aceasta legumă poate să contribuie și la prevenirea anumitor afecțiuni precum osteoporoza, dar și artrita. Multe persoane aleg să o adauge doar în ciorbe, dar medicii vă recomandă să o consumați proaspătă, potrivit healthline.com.
Cum se consumă această legumă
Puteți să preparați un suc din frunze proaspete de țelină, tocate mărunt. Se pun într-un blender, se adaugă 200 ml de apă rece peste și se mixează pentru 2 minute. Se lasă în repaus timp de 15 minute, după care se strecoară sucul și se bea dimineața sau seara.
Foarte sănătos este și sucul din rădăcina acestei legume. Rădăcina se dă prin răzătoare sau se taie felii subțiri ori cuburi, se pune în mixer împreună cu un pahar cu apă și se amestecă pentru 3-5 minute. Sucul obținut se bea pe parcursul zilei.
Tinctură de țelină
Puteți să încercați să preparați și o tinctură. Aceasta se face dintr-o rădăcină rasă de țelină și 500 ml de alcool de 40 de grade. Se pune totul într-un borcan care se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 10-12 zile, dar se agită zilnic. La final, se filtrează amestecul, iar tinctura se pune în sticluțe mici și închise la culoare, care se păstrează la frigider.