Evenimentul Zilei > International > Țara care intră pentru a treia oară în carantină. Acum, pentru trei săptămâni
Țara care intră pentru a treia oară în carantină. Acum, pentru trei săptămâni

Țara care intră pentru a treia oară în carantină. Acum, pentru trei săptămâni

Carantina naţională a fost instituită, duminică, pentru a treia oară în Israel în încercarea de a combate transmiterea coronavirusului. Măsurile vor fi valabile pentru cel puţin trei săptămâni.

În plus, autorităţile au declarat că au fost intensificate vaccinările la un ritm despre care premierul Benjamin Netanyahu afirmă că ar putea permite ieşirea din pandemie a ţării până în luna martie.

De la începerea vaccinărilor, cu o săptămână înainte faţă de startul dat de Uniunea Europeană, sistemul de sănătate israelian a administrat 280.000 de vaccinuri, cele mai multe din lume.

Acum, autorităţile iau în considerare deschiderea unor centre de vaccinări cu program non-stop, adică 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.

Premierul israelian Netanyahu doreşte ca numărul vaccinărilor se se dubleze la 150.000 pe zi până weekendul viitor. Acest ritm ar permite vaccinarea a jumătate din populaţia Israelului de 9 milioane de persoane până la sfârşitul lunii ianuarie.

Un sondaj publicat de Institutul pentru Democraţie din Israel a constatat că 40,8% din populaţie a acordat guvernului note în mare parte pozitive pentru gestionarea aspectelor medicale ale pandemiei, iar 32,2% negative.

Măsuri dure în cele trei săptămâni de carantină

Carantina instituită duminică va dura cel puţin trei săptămâni şi are ca scop reducerea infectărilor care se dublează în prezent la fiecare două săptămâni, a specificat Ministerul Sănătăţii, potrivit observatornews.ro.

Carantina interzice vizitele şi limitează circulaţia persoanelor pe o rază de un kilometru faţă de locuinţă, cu excepţia deplasării pentru vaccinare. Magazinele neesenţiale vor fi închise, iar activităţile culturale sunt suspendate.

Israelul a înregistrat aproape 400.000 de cazuri de Covid-19 şi 3.210 decese.

Bilanțul în România

Până pe 27 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 615.809 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 540.437 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.049 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până duminică, 15.230 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.