Evenimentul Zilei > Social > Românii pot depune mesaje la Zidul Plângerii. Autoritățile israeliene au găsit soluția
Românii pot depune mesaje la Zidul Plângerii. Autoritățile israeliene au găsit soluția

Românii pot depune mesaje la Zidul Plângerii. Autoritățile israeliene au găsit soluția

Orice român care dorește să lase un mesaj la Zidul Plângerii din Ierusalim va putea să o facă, în această perioadă, online, mulțumită unei inițiative a Ministerului Turismului din Israel.

Ministerul Turismului din Israel a pus la dispoziția românilor de pretutindeni, din țară sau din afara ei, un formular online în care să completeze mesajul cu dorințele pe care le doresc îndeplinite în anul care vine. Mesajele vor fi printate, în deplină confidențialitate și vor fi depuse, ulterior, până la finalul anului, la Zidul Plângerii, de oficialii ministerului.

Formularul este disponibil accesând următorul link: https://forms.gle/Sp3XoPGi3Dz4h2sq8

„Pentru că sunt aproape 10 luni de când Israelul și-a închis granițele pentru turiști și pentru că zeci de mii de români și-ar fi dorit să călătorească anul acesta în Israel, Ministerul Turismului din Israel oferă tuturor românilor posibilitatea de a încărca online un mesaj ce va fi ulterior depus la Zidul Plângerii. Lasați mesajul în formularul de mai jos, în deplină confidențialitate, iar mesajele voastre vor fi printate și depuse la Zidul Plângerii chiar de către echipa Ministerului Turismului din Israel. Tot procesul va fi filmat și vom afla împreună fantastica poveste a acestui loc special din Israel”, se arată în prezentarea care însoțește formularul.

A devenit o tradiție pentru aproape toți turiștii și pelerinii, indiferent de cultul religios căruia îi aparțin, ca atunci câdn vizitează Ierusalimul să scrie mesaje cu dorințe pe care să le pună în crăpăturile zidului, sperând că se vor realiza.

Evenimentul inițiat de Ministerul Turismului din Israel este parte a unei campanii menită să aducă speranță în inimile românilor în această perioadă dificilă de pandemie provocată de noul coronavirus. Aceasta cu atât mai mult cu cât restricțiile de călătorie impuse în actualul context epidemiologic i-a împiedicat pe pelerinii celor trei religii să viziteze Țara Sfântă și orașul Ierusalim.

Despre Zidul Plângerii

Zidul Plângerii, așa cum este cunoscut, este o fragment a unui zid de susținere cunoscut ca Zidul de Vest, care a fost construit ca parte a extinderii celui de-al doilea templu ridicat de Irod cel Mare în zona cunoscută drept Muntele Templului.

Zidul reprezintă un simbol pentru musulmani, evrei si creștini deopotrivă, având în vedere că are legătură cu locurile sfinte ale celor trei religii.

De-a lungul vremii, zidul a devenit un loc de reculegere pentru pelerinii care vizitează Ierusalimul și un loc de atracție pentru milioanele de turiști de toate consfesiunile și originile.

În prezent, Israelul are granițile închise, iar la Zidul Plângerii vizitele sunt premise cu respectarea distanțării sociale, purtarea maștilor de protecție și cu limitarea numărului de credincioși.