Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii se ceartă pe campania de vaccinare. Cîțu, pus la colț de un lider: „Era o chestiune de respect. Rușine!”
Liberalii se ceartă pe campania de vaccinare. Cîțu, pus la colț de un lider: „Era o chestiune de respect. Rușine!”

Liberalii se ceartă pe campania de vaccinare. Cîțu, pus la colț de un lider: „Era o chestiune de respect. Rușine!”

Nici nu s-a instalat bine noul guvern la Palatul Victoria, că în PNL au și început reproșurile. Unul dintre cei mai vocali lideri liberali le reproșează responsabililor cu campania de vaccinare că nu l-au invitat și pe fostul ministru, Nelu Tătaru

Deputatul Florin Roman, unul dintre cei mai vocali lideri ai PNL, i-a bătut obrazul premierului Florin Cîțu și oficialilor implicați în campania de vaccinare anti-COVID pentru că nu i-au trimis o invitație, la debutul campaniei de vaccinare, și fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Într-o postare pe Facebook, deputatul liberal susține că ar fi fost o chestiune de respect și de bun simț din partea noilor guvernanți să-l invite pe Nelu Tătaru la acest eveniment.

Florin Roman îl elogiază pe colegul său de la Camera Deputaților pentru „curajul” de care a dat dovadă asumându-și „responsabilitatea de a fi ministru al Sănătății într-o perioadă în care alții dădeau bir cu fugiții”.

„Era o chestiune de respect și bun simt, ca omul care a gestionat foarte bine perioada pandemiei, fostul ministru al Sănătății, dr Nelu Tătaru, să fie invitat să participe la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID 19! A avut curajul să își asume responsabilitatea de a fi ministru al Sănătății, într-o perioadă când alții dădeau bir cu fugiții! A fost zi de zi prin spitale pentru a susține moralul corpului medical, în situații critice, când medicii și asistenții nu aveau nici măcar un banal echipament sau mască!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

El și-a încheiat mesajul declarându-l pe Nelu Tătaru un erou al pandemiei, aducându-i mulțumiri pentru ceea ce a făcut și bătându-le obrazul celor care nu l-au invitat.

„Pentru mine, cel puțin, Nelu Tătaru rămâne un erou al pandemiei, chiar dacă unora li se par cuvinte mari! Mulțumiri unui om modest și devotat, din partea noastră, a celor care ne respectăm valorile autentice. Iar celor care l-au omis sa le fie rușine!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Premierul Cîțu, prezent la recepția vaccinului

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat duminică, 27 decembrie, în prima fază urmând să fie imunizat personalul medico-sanitar cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus. Prima persoană vaccinată, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România cu virusul SARS-CoV-2.

Florin Citu

Cu o zi înainte, pe 26 decembrie, la Institutul Cantacuzino, din București, au sosit primele zece mii de doze de vaccin anti-COVID, acestea fiind recepționate în prezența premierului Florin Cîțu și a mai multor oficiali.

„Apariția vaccinului într-un timp record va ajuta la eradicara pandemiei într-o perioada cât mai scurtă, sper eu. În completarea măsurilor pe care le avem, vaccinul vine să ajute la acest lucru”, a declarat premierul.