Evenimentul Zilei > Social > Nelu Tătaru, sfaturi pentru cei care vor avea musafiri de Sărbători! Ce trebuie să faceţi pentru a fi în siguranţă
Nelu Tătaru, sfaturi pentru cei care vor avea musafiri de Sărbători! Ce trebuie să faceţi pentru a fi în siguranţă

Nelu Tătaru, sfaturi pentru cei care vor avea musafiri de Sărbători! Ce trebuie să faceţi pentru a fi în siguranţă

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre modul în care ar trebui să petrecem de Sărbătorile de iarnă pentru a ne feri de noul coronavirus.

Nelu Tătaru a explicat românilor cum trebuie să petreacă de Sărbătorile de iarnă în cazul în care vor avea musafiri de Crăciun sau de Anul Nou.

„Dacă avem invitaţi, să folosim masca şi dezinfectantul”

Ministrul Sănătății susține că în perioada Sărbătorilor de iarnă nu se vor putea organiza petreceri. În acest context, ministrul a făcut un apel  apel către toţi românii să fie precauți, să petreacă împreună cu familia şi apropiaţii, dar cu mare atenţie.

Nelu Tătaru a mai dorit odată să sublinieze în legătură cu petrecerile din această perioadă frumoasă a anului: chiar şi cele private, nu vor putea fi organizate în spaţii publice sau în restaurante şi baruri, iar pentru reuniunile în spaţii private trebui ca oamenii să respecte, totuşi, unele recomandări, cum ar fi masca şi dezinfectantul.

„După cum știți există niște reguli privind restaurantele, privind petrecerile private. În ceea ce privește spațiul privat recomandăm multă precauție. De Sărbători, dacă avem o întâlnire de familie să avem grijă, dar este recomandat să nu ne întâlnim cu persoane din exterior, persoane cu care nu ne-am mai întâlnit. Dacă avem invitați de Sărbători să folosim masca și dezinfectantul.”, a subliniat Nelu Tătaru într-o intervenţie la Digi24.

Nelu Tătaru, despre începutul campaniei de vaccinare în România

Nelu Tătaru a vorbit şi despre prima etapă de vaccinare anti-COVID-19 în România care va avea loc în perioada 27-31 decembrie. Pentru început, va beneficia personalul din spitalele de boli infecțioase care tratează pacienții infectați.

Noi preconizăm ca populația generală să poată fi vaccinată începând cu aprilie-mai. La final de iunie, când vine ultima tranșă ar putea fi vaccinată toată populația. Urmărim pentru imunizare de grup să se vaccineze 60%-70% din populație. Avem un depozit congelator la Contacuzino pentru 1 milion de doze și alte 6 depozite în țară. Beneficiul este major, vaccinul nu impiedică infectarea dar vaccinarea lasa o imunitate celulară astfel încât la contact nu lasa virusul sa ne dea o boală gravă, se fac doar forme asimptomatice sau ușoare”, a mai declarat Nelu Tătaru.