Evenimentul Zilei > Social > Mesaj emoţionant transmis de Patriarhul Daniel de Crăciun! Ce îi îndeamnă pe români să facă VIDEO
Mesaj emoţionant transmis de Patriarhul Daniel de Crăciun! Ce îi îndeamnă pe români să facă VIDEO

Mesaj emoţionant transmis de Patriarhul Daniel de Crăciun! Ce îi îndeamnă pe români să facă VIDEO

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, adresează, în Pastorala la Sărbătoarea Naşterii Domnului, un îndemn la „rugăciune, solidaritate şi ajutorare frăţească”, referindu-se la pandemia care a „îndoliat şi întristat” mulţi români.
Patriarhul Daniel reaminteşte tuturor credincioşilor că „Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare şi de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credinţe, mărturii concrete ale iubirii noastre smerite faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni”.
În mesajul de Crăciun, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel spune că „omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor”, fapt pentru care este nevoie de „multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească”.
Părintele Patriarh Daniel reaminteşte că „lumina Pruncului Iisus născut în Betleem ne cheamă să arătăm mereu în jurul nostru prin cuvânt și faptă, semne de speranță, de pace și bucurie”.

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului și Anului Nou 2021

Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos este, mai întâi de toate, sărbătoarea iubirii smerite și darnice a lui Dumnezeu pentru lume, este sărbătoarea iubirii milostive a Fiului veșnic al lui Dumnezeu, care S-a smerit pe Sine făcându-se Om muritor pentru a-l ridica pe om din păcat și moarte dăruindu-i viață și slavă veșnică.

Lumina Pruncului Iisus născut în Betleem ne cheamă să arătăm mereu în jurul nostru prin cuvânt și faptă, semne de speranță, de pace și bucurie.

„Să înălţăm rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu”

Ca şi în anii precedenţi, la cumpăna dintre ani, adică în noaptea de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021, şi în ziua de Anul Nou, să înălţăm rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El în anul 2020 care a trecut şi să-I cerem ajutorul în toată lucrarea cea bună şi folositoare din Anul Nou 2021 în care intrăm.

Să pomenim în rugăciunile noastre şi pe toţi românii care se află printre străini, în jurul graniţelor României sau în diaspora română, ca să păstrăm, cu multă iubire frăţească, unitatea de credinţă şi de neam”, spune Patriarhul Daniel.

„Multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească”

În contextul pandemiei de astăzi, omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor. Și poporul român este îndoliat și întristat, deoarece mulți români au decedat, iar alții au suferit în izolare până când s-au vindecat de această boală.

Prin urmare este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească. De asemenea, să-i pomenim în rugăciunile noastre și pe toți românii care se află printre străini, în jurul granițelor noastre, în diaspora română ca să păstrăm cu multă iubire frățească unitatea de credință și de neam.

Cu prilejul sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2021 și Botezului Domnului vă adresăm tuturor părintești binecuvântări, doriri de sănătate și mântuire, pace și bucurie, fericire și mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună dimpreună cu salutarea tradițională: La mulți ani!, a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române tuturor credincioşilor.