Jurgen Klopp este antrenorul uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal din lume. Este vorba despre FC Liverpool. Recent, echipa sa a reușit să se califice în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat-o pe FC Barcelona. Prea puțini se mai așteptau la această victorie.

Tehnicianul german este unul dintre marii antrenori ai Europei, după ce a reușit să câștige campionatul național cu Borussia Dortmund și a jucat deja două finale ale Ligii Campionilor.

Într-un interviu acordat în 2018, acesta a spus că pentru el, Iisus Hristos este cea mai importantă personalitate istorică din întreaga omenire.

„Iisus Hristos este cea mai importantă persoană din istoria omenirii. Pentru mine, răspunsul la această întrebare este ușor. Acest tip a venit pe lume cu o misiune clară, deși nu e chiar floare la ureche. La început, a trebuit să-i convingă pe toți că e real, ceea ce nu a fost ușor, mai ales la început. Asta a fost partea ușoară. 

Apoi, a luat asupra sa toate păcatele noastre și s-a lăsat răstignit pe cruce. Pentru mine, ca și creștin, e cel mai important lucru care s-a întâmplat, pentru că a schimbat totul. A durat ceva până ce Evanghelia s-a răspândit pe glob, chiar dacă s-au mai făcut greșeli pe parcurs. Pentru mine, în ziua de azi, e o mare alinare că cineva a făcut ce-a făcut El.”, a spus Klopp, conform Activenews.ro.

Antrenorul Jurgen Klopp și-a exprimat public, în repetate rânduri, credința. Un astfel de moment a fost și în 2016, într-un interviu acordat BBC, el reiterând faptul că este creștin.