Evenimentul Zilei > Social > Ipoteză uluitoare a oamenilor de știință! S-a descoperit locul în care se crede că s-a născut Iisus Hristos
Ipoteză uluitoare a oamenilor de știință! S-a descoperit locul în care se crede că s-a născut Iisus Hristos

Ipoteză uluitoare a oamenilor de știință! S-a descoperit locul în care se crede că s-a născut Iisus Hristos

Deși Biblia acordă destul de puțină importanță locului în care a venit pe lume Mântuitorul, un cercetător britanic afirmă că a descoperit o locație secretă în Israel, care oferă indicii plauzibile că aici s-ar fi născut Iisus.

Un adăpost din secolul 1 sculptat într-un deal de calcar din Israel, în regiunea istorică Nazaret, ar putea fi locul în care s-a născut Iisus Hristos, care alături de Fecioara Maria și de tatăl său vitreg Iosif ar fi trăit în locația respectivă, afirmă un profesor universitar din Marea Britanie.

Profesorul Ken Dark de la Universitatea din Reading a petrecut 14 ani analizând locația din cărămizi și mortar, despre care susține că ar fi locul în care a venit pe lume Mântuitorul. Inițial cercetătorul a studiat o altă locație din Israel. Acesta afirmă, citat de BBC News, că deși inițial avea în plan să studieze un vechi centru de pelerinaj bizantin, a avut indicii că a descoperit locul în care Iisus ar fi fost născut de Fecioara Maria, în situl arheologic Surorile din Nazaret. După părerea britanicului, se știu destul de puține lucruri despre acest capitol esențial din Biblie.

Mănăstirea Surorilor din Nazaret, un loc plin de taine

Locul respectiv a fost odinioară cripta unei biserici bizantine, special construită pentru a-l proteja, arată dovezi istorice. Deasupra bisericii se află o mănăstire, care a dat cărții britanicului titlul de „Mănăstirea Surorilor din Nazaret: un sit din perioada romană, bizantină și cruciată în centrul Nazaretului”, publicată în septembrie. Potrivit Daily Mail, așezarea este probabil o casă cu curte, care are sufragerie și camere de depozitare, precum și o terasă pe acoperiș. Potrivit istoricilor, nu sunt multe așezăminte cu intrare din piatră solidă, cu treptele sculpate în același mod. În locul unui covor există var stins, și tot în interior s-au descoperit și urme de obiecte de olărie.

Așezată discret pe o stradă laterală, mănăstirea Surorile din Nazaret face parte acum din centrul orașului Nazaret, fiind învecinată cu faimoasa Biserică a Bunei Vestiri (Biserica Ortodoxă Greacă Sf. Gabriel), care este construită tot după principiul păpușilor rusești.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE