Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc ne prezintă ieslea modernă a lui Iisus. Tabloul este tulburător
Papa Francisc ne prezintă ieslea modernă a lui Iisus. Tabloul este tulburător

Papa Francisc ne prezintă ieslea modernă a lui Iisus. Tabloul este tulburător

Papa Francisc merge în pas cu timpurile, dar parcă exagerează puţin. Printre multele iesle pe care le-a primit în dar, iată una care elimină diferenţele dintre bărbat şi femeie.

După cum explică Il Messaggero, în Vatican naşterea Domnului este una modernă, una în care Iosif este cel care leagănă pe pruncul Iisus, în timp ce Maria stă comod întinsă şi se odihneşte.

Cel care face referire la această particularitate este însuşi capul bisericii catolice, al Sfântului Scaun, care în cursul ultimei audienţe generale susţinută, s-a pronunţat astfel: „Mi-au dăruit o mică imagine a unei iesle speciale, micuţă care se numeşte să lăsăm mama să se odihnească”.

Tabloul: Madonna adormită şi Iosif cu pruncuşorul pe care dorea să-l adoarmă

Câţi dintre voi – a continuat Papa , adresându-se credincioşilor – trebuie să vă împărţiţi noaptea cu soţia sau soţul pentru a îngriji copilul, care plânge. plânge, plânge…lăsaţi mama să se odihneacă, aceasta este înţelegerea familială, a unei căsătorii”.

Dar trebuia, oare, dat acest exemplu, cu denaturarea sensului clasic al ieslei, pentru a afirma şi demonstra egalitatea dintre sexe?