Tânără dintr-un centru de plasament, cu arsuri grave la spital

Tânără dintr-un centru de plasament, cu arsuri grave la spital Șofer de ambulanță implicat într-un accident rutier. Sursa Foto: Arhiva EVZ

O tânără de 19 dintr-un centru de plasament pentru copii cu nevoi speciale din Brașov a ajuns cu arsuri grave la spital. Ministrul Familiei, Natalia Intotero, s-a autosesizat în acest caz și a cerut să fie deschisă o anchetă.

O tânără în vârstă de 19 ani de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale din Brădet a ajuns la spital cu arsuri grave pe corp. Medicii au constatat că fata avea arsuri pe față, gât și spate, iar starea sa de sănătate a fost grav afectată. Autoritățile s-au autosesizat în acest caz, iar o anchetă va fi deschisă cât mai repede.

Natalia Intotero, Ministrul Familiei, a vizitat-o pe tânăra de 19 ani duminică, 13 august, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Intotero a fost însoțită de prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii. Ulterior, ministrul a mers la centrul de plasament, unde a discutat cu angații centrului de plasament, dar și cu tinerii care sunt cazați în această instituție.

Natalia Intotero, indignată de cazul tinerei de 19 ani

Ministrul a cerut prefectului să deschidă o anchetă privind cazul tinerei de 19 ani. Cazul fetei a ajuns în atenția ministrului după ce a fost semnalat de Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM), un ONG local. Ministrul Familiei a condamnat abuzurile față de copiii din centrele instituționale din țară.

Ne puteți urmări și pe Google News
Natalia Intotero, ministrul Familiei, Guvern

Natalia Intotero s-a autosesizat în cazul tinerei cu arsuri grave din Brașov / Sursă foto: Razvan Valcaneantu EEC

„Condamn cu fermitate orice formă de neglijență, abuz sau violență în cazul copiilor instituționalizați. Este șocant cazul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. Sunt indignată că, în România anului 2023, există atâta lipsă de umanitate față de acești copii. Am ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, am vizitat-o pe pacienta în cauză, constatând că starea ei de sănătate fusese grav afectată”, a transmis Natalia Intotero.

Ministrul a transmis că a cerut Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDC) să trimită Corpul de Control la centrul de plasament din Brădet. Intotero vrea ca persoanele vinovate în cazul tinerei cu arsuri grave să plătească pentru fapta lor.

„Adevărul trebuie să iasă la iveală și vinovații să plătească! De asemenea, solicit ANPDC, d-nei Elena Tudor, să trimită de urgență corpul de control al instituției la fața locului”, a încheiat Natalia Intotero.