Noii miniștri ai Muncii și Familiei au depus jurământul. Simona Bucura Oprescu, copleșită de emoții

Noii miniștri ai Muncii și Familiei au depus jurământul. Simona Bucura Oprescu, copleșită de emoții Sursa foto: Inquam Photos

Noii miniștri ai Muncii și Familiei au depus miercuri, 19 iulie, jurământul la Palatul Cotroceni. Iohannis a semnat deja decretele de numire a Simonei Bucura Oprescu ca ministru al Muncii şi a Nataliei Intotero, ca ministru al Familiei. Imediat după jurământ, ele își pot începe activitatea.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de numire în funcţie a noilor miniştri ai Muncii şi Familiei, respectiv Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero.

Miercuri, 19 iulie, începând cu ora 14:00, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului Muncii şi solidarităţii sociale și a ministrului Familiei, tineretului şi egalităţii de şanse.

Emoțiile au pus stăpânire pe noul ministru al Muncii, care a uitat să pună mâna pe Biblie în timpul jurământului. A atins Constituția și Biblia după ce a semnat preluarea mandatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii. Ministerul Familiei a fost votată să preia portofoliul Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Problemele pe care le au de rezolvat cei doi noi miniștri PSD

Cele două îi înlocuiesc pe Marius Budăi şi Gabriela Firea, care şi-au dat demisia săptămâna trecută, după scandalul căminelor groazei.

Printre problemele pe care le are de rezolvat viitorul ministru al Muncii se numără jalonul legat de pensiile speciale. Simona Bucura Oprescu trebuie să convingă Comisia Europeană să fie de acord cu modificarea la legea pensiilor speciale făcută în Parlament în momentul adoptării.

La Ministerul Familiei, Natalia Intotero are de finalizat mai multe programe şi proiecte începute de Garbiela Firea, printre care se numără și împrumuturile acordate familiilor sau tinerilor. De asemenea, ministrul trebuie să crească finanțarea ministerului și diversificarea proiectelor.

Cine sunt noii miniștri investiți la Cotroceni

Simona Bucura-Oprescu, cea care va ocupa fotoliul de ministru al Muncii, este membră a Partidului Social Democrat și deputată în Parlamentul României. A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș între 2011 și 2012 și consilier județean între 2004 și 2011. Este președinta Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților pentru legislatura 2020-2024.

Viitorul ministru al Muncii are studii în domeniile științelor economice, relațiilor internaționale, managementului politic, securității și afacerilor interne.

Natalia-Elena Intotero, cea care îi va lua locul Gabrielei Firea la Ministerul Familiei, este membră a Partidului Social Democrat și deputată în Parlamentul României. Nu este pentru prima dată când ocupă o astfel de funcții, fiind de două ori ministru pentru românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă, între 2018 și 2019.

Viitorul ministru al Familiei are studii în domeniile limbilor străine, relațiilor internaționale și managementului politic. Este președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților pentru legislatura 2020-2024.