Căminele groazei. Gabriela Firea și-a dat demisia, președintele Iohannis a semnat

Căminele groazei. Gabriela Firea și-a dat demisia, președintele Iohannis a semnat Sursa foto: Inquam Photos

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a ajuns vineri la Guvern, fiind chemată pentru o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria. În urma discuției cu premierul, Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei.

Update: Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care se ia act de demisia Gabrielei Firea.

Liderul de la Cotroceni a semnat următoarele decrete:

- Decret prin care se ia act de demisia doamnei Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului

Ne puteți urmări și pe Google News

- Decret prin care se desemnează domnul Bogdan-Gruia Ivan, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, ca ministru al familiei, tineretului și egalității de șanse, interimar, informează Administrația Prezidențială.

Întâlnirea de la Guvern a avut  loc în contextul scandalului legat de centrele pentru bătrâni din Ilfov, care a produs deja o demisie în Guvern, a ministrului Muncii. Social-democraţii decid luni într-o şedinţă la partid cine va fi următorul ministru al Muncii.

Gabriela Firea a ajuns după prânz la Palatul Victoria şi a avut o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu. În urma discuției, ministrul Familiei și-a dat demisia.

Căminele groazei

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Conform unui document consultat de către G4Media, Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reuşit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracţii, a relatat Digi 24.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat că Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său. „Eu am acelaşi şofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.”, a explicat Firea.

Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei, considerând că aceasta ştia despre neregulile din căminele pentru vârstnici.