Evenimentul Zilei > Actualitate > Surprize neplăcute la graniţa dintre România şi Ungaria. Zi de neuitat pentru şoferi
Surprize neplăcute la graniţa dintre România şi Ungaria. Zi de neuitat pentru şoferi

Surprize neplăcute la graniţa dintre România şi Ungaria. Zi de neuitat pentru şoferi

Marţi dimineaţa, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că există probleme cu sistemul informatic, astfel că punctele de trecere a frontierei au fost blocate pentru şoferi chiar şi două ore.

Informarea autorităţilor române s-a făcut la ora 9:00, iar urmarea a fost întreruperea traficului şi creşterea timpului de așteptare la granița româno-ungară. Astfel, şoferii au fost nevoiţi să aştepte chiar şi 130 de minute pe ambele sensuri.

Din cauză că sistemul informatic al autorităților ungare nu a mai funcționat, formalitățile de frontieră nu au mai putut fi efectuate în ritmul normal pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria. Mai departe, Poliția de Frontieră a emis mai multe informări pentru şoferii care se îndreptau spre acea zonă.

„Până la remedierea situaţiei, traficul este întrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloace de transport. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfășoare operativ.

Menţionăm că, la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state, în conformitate cu legislaţia europeană în vigoare”, s-a precizat într-un comunicat de presă al sursei citate.

Totuşi, în cele din urmă, defecţiunile tehnice au fost remediate şi de la ora 13:25, autoritățile de frontieră din Ungaria le-au informat pe cele din România că sistemul informatic funcționează. Prin urmare, traficul prin punctele de frontieră de la granița comună a fost reluat în condiţii normale, spre satisfacţia multor şoferi care au fost nevoiţi să aştepte două ore de ambele părţi ale graniţei.

În conformitate cu legislaţia europeană în vigoare, la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state. Din nefericire, defecţiunea din sistemul informatic al Ungariei a afectat toate categoriile de mijloace de transport, astfel că nici măcar marilor trasnportatori nu le-a fost permis să ajungă în ţara vecină. Informaţiile au fost confirmate pentru Agerpres de purtătoare de cuvânt a I.T.P.F Oradea, comisar-şef de poliţie, Bondar Laura Beatrice.

sursa foto