Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă manevră provocatoare a lui Putin. Rusia masează trupe la granița cu NATO
O nouă manevră provocatoare a lui Putin. Rusia masează trupe la granița cu NATO

O nouă manevră provocatoare a lui Putin. Rusia masează trupe la granița cu NATO

După demonstrația de forță din Marea Neagră, Putin masează trupe și la granița terestră cu NATO. E vorba de enclava Kaliningrad,unde a fost dislocată o divizie autonomă de infanterie motorizată care include, între altele, și un regiment de tancuri,

Anunțul a fost făcut luni de un amiral al marinei ruse, care a explicat că acțiunea este un răspuns la acumularea de capacităţi militare ale NATO în apropierea frontierei ruse, relatează Agenția Reuters. citată de Agerpres.

Enclava Kaliningra este un teritoriu rus cu ieșire la Marea Baltică, situată între Lituania şi Polonia, ţări membre ale UE şi NATO. Moscova a ocupat această regiune la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În prezent, regiunea este puternic militarizată. La Kaliningrad se află baza Flotei Rusiei din Marea Baltică. Dat fiind că regiunea se află între două țări NATO, provocările, de o parte și sde alta se țin lanț. Avioanele militare ruse şi cele ale NATO se interceptează deseori ca într-un joc de-a şoarecele şi pisica în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Baltice.


Dezvăluiri scandaloase despre prințul Charles! “Las-o pe mama în pace!”


Amiralul Flotei ruse din Marea Baltică, Aleksandr Nosatov, a declarat pentru Krasnaia Zvezda – ziarul armatei ruse – că această consolidare militară reprezintă un răspuns la acţiunile NATO, acuzând Alianţa Nord-Atlantică de desfăşurarea unei unităţi blindate de tancuri şi a mai multor unităţi tactice multinaţionale, precum şi a altor unităţi de atac în vecinătatea frontierei vestice a Rusiei.

„Ca răspuns la această ameninţare, conducerea forţelor armate a fost obligată să ia măsuri. Una dintre acestea a constat în formarea unei divizii autonome de infanterie motorizată care s-a alăturat corpului Flotei din Marea Baltică”, a afirmat el.

„Noua unitate este compusă din regimente separate de infanterie mecanizată, artilerie şi tancuri”, a indicat Nosatov.

 

E numai începutul…

Mai mult, amiralul rus a declarat că  la Kaliningrad urmează să sosească 30 de tancuri noi T-72B3M , o corvetă navală echipată cu rachete de croazieră şi un număr neprecizat de avioane de vânătoare Suhoi SU-30SM.

El a mai afirmat că măsurile de consolidare a capacităţilor militare ruseşti din enclava Kaliningrad vor continua şi anul viitor.


Amenințare teribilă made in China. „Soarele artificial” ar putea declanșa Apocalipsa


Noua desfăşurare de forţe a Moscovei survine în timp ce legăturile între Rusia şi Occident au ajuns la cel mai scăzut nivel după Războiul Rece, tensionându-se îndeosebi după anexarea în 2014 de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, acuzaţiile de ingerinţă în alegerile americane din 2016 şi implicarea militară a Moscovei în Siria, notează Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: