Evenimentul ZileiEconomieLecția diplomației maghiare. Mercedes va produce mașini electrice în Ungaria

Lecția diplomației maghiare. Mercedes va produce mașini electrice în Ungaria

Lecția diplomației maghiare. Mercedes va produce mașini electrice în Ungaria
Gigantul auto german începe producţia de maşini complet electrice, la Kecskemét, a anunțat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary îşi extinde în mod semnificativ fabrica sa din Kecskemét cu o nouă investiţie de 50 de miliarde forinţi (141,47 milioane euro).

În urma investiţiei, compania va fi prima din Ungaria care va începe să producă maşini electrice, a anunţat, luni, Peter Szijjarto, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, la fabrica de la Kecskemét, în cadrul unei conferinţe de presă online, transmisă pe pagina sa de Facebook.

Pentru investiţia de 50 de miliarde de forinţi, Guvernul ungar va acorda o subvenţie de 15 miliarde de forinţi (42,45 milioane euro). Astfel va fi asigurat viitorul a peste 4.400 de locuri de muncă, a adăugat ministrul.

Acesta a subliniat că una dintre cele mai mari şi mai moderne companii auto din lume a decis să facă o investiţie uriaşă, importantă în tehnologie de vârf, în Ungaria, acum, când în industria auto din întreaga lume „nu se prea vorbeşte de investiţii noi”.

„Nava-amiral” a industriei auto din Europa

Pentru aceasta, compania va construi şi o fabrică de caroserii şi va începe pregătirea tehnologică a fabricii din Kecskemét pentru producţia în serie a maşinilor complet electrice, a precizat politicianul. Ministrul a numit investiţia drept o piatră de hotar pentru uzina Mercedes din Kecskemét şi pentru economia ungară şi industria auto.

În era clasică a automobilelor, industria auto din Ungaria a fost, de asemenea, şi „nava amiral” a industriei auto din Europa şi din lume, iar acum a făcut un mare pas către o poziţie similară în viitor în ceea ce priveşte producţia de maşini electrice, a explicat Szijjarto.

Ministrul ungar a adăugat că în orice direcţie s-ar îndrepta industria auto mondială, în orice ritm, soarta fabricii şi a producţiei din Kecskemét este asigurată.

Toate acestea consolidează şi mai mult cooperarea economică ungaro-germană, germanii formând cea mai mare comunitate de investitori din Ungaria, o cincime din totalul investiţiilor străine provin din Germania, a menţionat politicianul.

Acesta a explicat că este important ca 60% dintre companiile germane care operează în Ungaria să afirme că situaţia lor de afaceri se va îmbunătăţi anul viitor, ceea ce reprezintă o aşteptare încurajatoare în situaţia epidemică actuală.

Szijjarto a subliniat că vitalitatea economiei ungare este demonstrată de faptul că în timp ce în întreaga lumea se închid fabrici, sunt anunţate concedieri în masă, în Ungaria pot fi anunţate noi şi noi investiţii în toate regiunile ţării.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: