Evenimentul Zilei > Politica > Surpriza lui Cîțu pentru PSD. De ce nu prezintă bugetul pentru anul viitor
Surpriza lui Cîțu pentru PSD. De ce nu prezintă bugetul pentru anul viitor

Surpriza lui Cîțu pentru PSD. De ce nu prezintă bugetul pentru anul viitor

Ministerul Finanţelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că nu va prezenta în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal. El a dat și explicația pentru gestul său.

 

Argumentul invocat de Cîțu este articolul 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care prevede că atunci când alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului, MFP depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.

„Un cadou pentru PSD-iști!

Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă.

Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.

Așadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”?

Pentru că este ILEGAL!

Art 35^1

În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:
Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.

Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect? …”, a scris sâmbătă pe pagina sa de Facebook, Florin Cîţu.

În mesajul de vineri, Cîțu le-a răspuns PSD-iștilor la întrebarea de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021.

„De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

La întrebarea psd-istilor “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021” nu se poate raspunde decât cu o altă întrebare : de ce pun proștii întrebări când oricum nu înțeleg răspunsurile?

#RomaniaFaraPSD

Articolul 35^1
În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:
a) Ministerul Finanțelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite și a bugetului propriu, întocmește proiectele legilor bugetare și proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea noului Guvern, conform art. 103 din Constituția României, republicată”; a scrit pe o rețea de socializare, Cîțu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: