Supa de varză, bună și pentru slăbit. Rețeta rusească
- Mădălina Sfrijan
- 25 ianuarie 2025, 09:22

Supele și ciorbele sunt de mare ajutor pentru cei care se confruntă cu gripa sau răceala. În sezonul rece, după o zi aglomerată la birou, acest fel de mâncare este ideal de savurat. Supa rusească de varză are un gust aparte și îi va cuceri pe cei dragi.
Supă rusească de varză. Te ajută să scapi de kilogramele în plus
Denumită Shchi în Rusia, această supă se prepară în sezonul rece. Rușii o folosesc ca leac pentru răceli, însă uneori nu lipsește nici de pe mesele de sărbători.
Pentru că are puține calorii, acest fel de mâncare poate fi savurat inclusiv de cei care se confruntă cu probleme de greutate, precum și de vegetarieni.
Ingredientele necesare pentru această rețetă:
- 3 linguri cu unt
- 1 ceapă
- 1 căpățână de varză
- 1 morcov mare
- 1 tulpină de țelină,
- 2-3 frunze de țelină
- 8 căni cu apă/supă de legume
- 2 cartofi
- 2 roșii/suc de roșii
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
- 1 lingură de iaurt/smântână
Mod de preparare
Legumele se curăță de coajă și se toacă grosier. Untul se pune la topit într-o oală și se lasă la topit. Se adaugă ceapa, morcovul și țelina și se lasă la călit. După ce s-au înmuiat, varza tăiată fin se adaugă deasupra împreună cu o frunză de dafin și apa.

Varză. Sursa foto: Pixabay
Se acoperă totul cu un capac și se lasă la foc mic. Pentru că se vor fierbe mai rapid, cartofii se taie în cubulețe și se adaugă după spre final. De asemenea, roșiile decojite sau sucul de roșii se adaugă împreună cu mărarul verde.
Supă rusească de varză
La final, foaia de dafin se scoate din supă și se condimentează cu sare și piper. Rușii savurează acest fel de mâncare cu pâine de secară.
De altfel, varianta este ideală pentru persoanele care urmează un regim alimentar. În funcție de preferințe, supa poate fi servită cu o lingură de iaurt gras sau smântână. Sursa: Rețete și vedete