Ștrudel cu dovleac. Rețeta cu aluat făcut în casă

Ștrudel cu dovleac. Rețeta cu aluat făcut în casă Ștrudel. Sursa foto: Pixabay

Toamna și-a intrat în drepturi, iar tarabele din piețe sunt pline cu fructe de sezon. Merele, perele sau prunele pot fi folosite pentru numeroase deserturi ideale pentru zilele friguroase. Dacă preferi o rețetă rapidă de sezon, un ștrudel cu dovleac va fi pe placul întregii familii.

Ștrudel cu dovleac. Îl prepari în mai puțin de o oră

Plăcintele cu mere sau dovleac sunt preferate de toată lumea în această perioadă a anului. Umplutura de plăcintă poate fi folosită și pentru prepararea acestui ștrudel. Aluatul va fi unul extrem de fraged și se va tăia ușor.

Dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, varianta aluatului foietaj cumpărat poate fi salvatoare. Ingrediente pentru aluatul fraged:

  • 400 grame făină albă
  • 2 ouă întregi
  • 8 linguri apă minerală
  • o jumătate de pachet de unt
  • un praf de sare
  • un plic de zahăr vanilat
  • 3 linguri de zahăr

Pentru umplutură:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • o jumătate de dovleac
  • 5 linguri de zahăr brun
  • scorțișoară
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Peste făina albă se adaugă laptele, ouăle și apa minerală. Untul se pune la topit, iar deasupra se toarnă zahărul și se amestecă până când acesta s-a topit. De asemenea, se adaugă zahărul vanilat și se încorporează toate ingredientele. La final, aluatul obținut va fi unul ușor sfărâmicios, însă după 3-4 minute de frământare, acesta va deveni omogen.

Ștrudel

Ștrudel. Sursa foto: Pixabay

În acest tip de aluat nu se adaugă vreun agent de creștere (drojdie sau praf de copt). Cantitatea mare de unt adăugată va ajuta aluatul să crească și să fie fraged.

Ștrudel cu dovleac

Dovleacul se taie în bucăți și se pune la fiert sau se poate coace în cuptor. De altfel, acesta se poate pregăti cu o zi înainte. Cu ajutorului unui blender, bucățile de dovleac se mărunțesc. În funcție de preferințe, poți opta pentru a le transforma într-un piure cremos sau le poți folosi tocate.

Peste acestea se toarnă zahărul brun, scorțișoara și esența de vanilie.

Se întinde foaia din aluatul fraged și se umple cu piureul de dovleac. Foaia se rulează și se așează în tavă. Se introduce la cuptorul încins la 180 de grade. După 40 de minute, desertul poate fi savurat.