Evenimentul ZileiEVZ SpecialStatele Unite, sufocate de numărul uriaş de morţi. Lipsesc coşciugele, se amenajează noi cimitire

Statele Unite, sufocate de numărul uriaş de morţi. Lipsesc coşciugele, se amenajează noi cimitire

Statele Unite, sufocate de numărul uriaş de morţi. Lipsesc coşciugele, se amenajează noi cimitire
În Statele Unite s-a depăşit cifra de 350.000 de decese din cauza virusului ucigaş. Iar la Los Angeles se închiriază camioane frigorifice.

Statele Unite ale Americii sunt depăşite de numărul de morţi din cauza Covid-19, într-atât la Los Angeles este criză de spaţiu pentru a găzdui pacienţii decedaţi, dar şi criză de lemn pentru a face coşciuge.

Potrivit celor relatate de presa locală, o firmă de pompe funebre a oraşului a închiriat pur şi simplu un camion lung de 15 metri pentru a găzdui cadavrele în aşteptarea găsirii unei soluţii adecvate.

,,Suntem în mare criză, iar situaţea e disperată’’, a spus Magda Maldonado care gestionează Continental Funeral Homes. ,,Pompele funebre nu mai au niciun spaţiu pentru a primi mulţimea de cadavre. Toţi muncesc şapte zile pe săptămână, ba cei mai mulţi fac şi ore suplimentare. Suntem epuizaţi’’, a mai declarat Maldonado.

Nici materia primă pentru a face coşciuge nu se mai găseşte

Dar mai există şi o altă problemă extrem de gravă: aceea a lipsei de pini pentru a construi coşciuge. ,,Lemnul de pin lipseşte din ce în ce mai mult, fiindcă acesta e cel mai ieftin’’, a spus Auriel Suarez, proprietarul Universal Caskets Manufacturing Corporation, firmă aflată în estul oraşului Los Angeles.

,,În 52 de ani de activitate, n-am mai văzut o aşa grozăvie’’, a adăugat el îngrijorat. California a devenit dintr-o dată epicentrul pandemiei de Coronavirus în ultimele săptămâni, cu peste 24.000 de decese. În Statele Unite s-a depăşit cifra fatidică de 350.000 de morţi din pricina virusului ucigaş.

Potrivit datelor furnizate de către Johns Hopkins University, practic, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cu 2.938 de morţi mai mulţi decât în ziua precedentă ducând cifra la totalul de 350.286 de decese.

Vaccinările, în schimb, se desfăşoară în ritm accelereat şi toţi americanii aşteaptă primăvara cu temperaturi mai ridicate, ca pe o mană cerească, sperând într-o minune dumnezeiască: adică încetinirea răspândirii virusului ucigaş. Asta în timp ce personalul sanitar din toată America este la limita rezistenţei fizice şi psihice, potrivit celor relatate de Huffingtonpost.it.


Accesează: