Bombă! Un studiu arată: Una din opt persoane crede că coronavirusul este o farsă pentru a justifica vaccinările forțate

Bombă! Un studiu arată: Una din opt persoane crede că coronavirusul este o farsă pentru a justifica vaccinările forțate

Un sondaj de la Universitatea Cambridge a constatat că una din opt persoane din Marea Britanie crede că coronavirusul este o conspirație globalistă menită să permită guvernelor să faciliteze vaccinările forțate.

Studiul, publicat în jurnalul Open Science al Societății Regale , a constatat, de asemenea, că aproape una din cinci persoane va refuza vaccinarea împotriva coronavirusului.

„Unele afirmații despre dezinformare sunt văzute în mod obișnuit ca fiabile de către o mare parte din public”, a spus dr. Sander van der Linden, coautor al studiului. „Găsim o legătură clară între credința în conspirațiile coronavirusului și reticența cu privire la orice viitor vaccin”, a adăugat dr. Van der Linden.

Studiul dă vina pe „ mesajele cu mare ecou ale rețelelor de socializare”, spunând că oamenii cred ceea ce au citit în feed-urile lor fără a se întreba dacă e adevărat.

Studiul a constatat, de asemenea, că aproape 23% dintre oameni cred că virusul a scăpat dintr-un laborator chinez după ce a fost făcut în mod deliberat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul a combinat această posibilitate legitimă cu întrebări despre 5G, ceea ce face oamenii mai sensibili la COVID și tratamente la domiciliu, cum ar fi inhalarea aerului cald de la un uscător de păr.

În total, aproximativ 8% dintre cei chestionați consideră că 5G slăbește sistemul imunitar, iar 7% consideră că uscătorul de păr ucide virusul.

Studiul a concluzionat, de asemenea, că persoanele cu cunoștințe slabe despre cifre sunt mai susceptibile să creadă în „dezinformarea” coronavirusului și că îmbunătățirea abilităților analitice ale oamenilor le-ar putea ajuta să discearnă mai bine ce știri false”. Reamintim că prima infecție umană cu noul coronavirus SARS CoV-2 (COVID-19) a fost raportată în decembrie 2019 la Wuhan, China. În termen de trei luni, virusul s-a răspândit pe tot globul, provocând o urgență globală de sănătate publică. În septembrie 2020, au existat peste 25 de milioane de cazuri în întreaga lume și peste 800 000 de persoane au murit din cauza virusului. Cercetătorii recunosc din ce în ce mai mult că, pentru a conține răspândirea virusului, ideile din științele sociale și comportamentale joacă un rol important, mai ales atunci când vine vorba de răspândirea dezinformării despre virus.

 Într-adevăr, dezinformarea despre pandemia COVID-19 reprezintă o amenințare gravă atât pentru sănătatea publică, cât și pentru relațiile internaționale

De fapt, proliferarea informațiilor false și înșelătoare despre virus, modul în care acesta se răspândește, cum să-l vindece și cine este „în spatele” acestuia, a determinat Organizația Mondială a Sănătății să avertizeze despre un „infodemic” în curs. De exemplu, teoriile false ale conspirației cu privire la catargele 5G care cauzează sau exacerbează simptomele COVID-19 au determinat oamenii să ardă antenele telefoanelor mobile, punând în pericol viețile și proprietățile, mai arată sursa menţionată.