Evenimentul Zilei > Actualitate > Soția bărbatului mort în Belgia își strigă disperarea: „Mă interesează criminalii cu sânge rece”
Soția bărbatului mort în Belgia își strigă disperarea: „Mă interesează criminalii cu sânge rece”

Soția bărbatului mort în Belgia își strigă disperarea: „Mă interesează criminalii cu sânge rece”

Mihaela Ganea, soția bărbatului mort din cauza arsurilor, în Belgia, după ce a așteptat aproape zece zile să fie transferat la un centru de arși, își strigă disperarea.

Soția bărbatului mort din cauza arsurilor în Belgia își strigă disperarea.

„Nu mă interesează autorii morali ci criminalii cu sânge rece care mi-au spus că sunt alte priorități”. Afirmația îi aparține Mihaelei Ganea, soția bărbatului decedat la un spital din Belgia.

Femeia a comentat, astfel, declarația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a afirmat că „nu putem să vorbim despre autori morali” în acest caz. Mihaela Ganea a spus că soțul ei, cu  arsuri grave, nu ar fi fost transferat în Belgia dacă nu ar fi ieșit în public. Abia după ce s-a aflat despre cazul soțului ei, susține femeia, autoritățile s-au mișcat.

„Mie îmi pare rău dacă domnul ministru spune că nu există un autor moral. Nu se întâmplă nimic în România. A trebuit să ies public, să-mi strig năduful, ca să-l pot duce acolo. Astăzi i-am spus domnului doctor că poate trebuia să ies mai devreme. Poate nu trebuia să aștept atât de mult. Pe mine nu mă intersează autorii morali. Mă interesează criminalii cu sânge rece care mi-au spus că au alte priorități”, a spus soția bărbatului decedat.

Soția bărbatului mort în Belgia își strigă disperarea

Femeia a arătat spre reprezentanții DSU care, în prima fază, i-au transmis că au alte priorități decât să-l transfere pe soțul ei în Belgia. După ce cazul a fost făcut public, a relatat Mihaela Ganea, de la DSU i s-a transmis că a stricat imaginea lui Raed Arafat.

„Mi-a transmis că i-am stricat imaginea lui Arafat. Dacă trebuie să-i stric imaginea o s-o fac
cred că nimeni nu s-a apucat de el. Toată lumea l-a plasat dintr-o parte în alta, ca să scape de responsabilitate. Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei se joacă cu viața oamenilor. Calcă pe cadavre. Îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de doi lei”, a mai spus femeia.

Declarațiile lui Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că pacientul care a murit în Belgia a fost transferat imediat ce s-a găsit un centru.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu

„Dacă ar fi fost o persoană care să se fi opus tranferului, aş fi înţeles să vorbim despre autor moral. Există un ordin al Ministrului Sănătăţii cu ministrul Afacerilor Interne. Este un acord care spune că DSU este responsabil pentru găsirea centrului din străinătate şi pentru efectuarea transferului. Acestea sunt două atribuţii care sunt la DSU. Dar nu putem să vorbim despre autori morali atât timp cât colegii de la DSU au făcut tot ce a depins de dânşii”, a declarat Vlad Voiculescu.

El a mai spus că pacientul a fost transferat imediat ce a fost posibil din punct de vedere tehnic.

„De îndată ce s-a găsit o soluţie alternativă prin Ministerul Apărării pacientul a fost transferat. Pacientul a fost transferat de îndată ce s-a găsit un loc în străinătate şi deîndată ce transferul a fost tehnic posibil. Nu cred că putem să vorbim despre un autor moral. (…) Îndoielile pe care le avem şi verificările pe care le facem sunt legate de modul în care a fost tratat pacientul”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Cazul bărbatului mort în Belgia

Bărbatul care a murit în Belgia, în centrul de arși a așteptat nouă zile să fie transferat. În vârstă de 51 de ani, el a suferit, pe 20 ianuarie, o arsură gravă prin electrocutare.

El a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. De acolo, în data de 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Pe 28 ianuarie urma să fie transferat în Belgia, dar misiunea de zbor a fost anulată „din motive tehnice”, Pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. El a fost transferat, a doua zi, cu un zbor operat de Ministerul Apărării Naţionale, la un centru din Belgia.