Evenimentul ZileiSocialSondaj. Ce cred românii despre Guvern și COVID-19

Sondaj. Ce cred românii despre Guvern și COVID-19

Sondaj. Ce cred românii despre Guvern și COVID-19
Sondaj. Cetățenii au fost supuși unui nou sondaj pentru a afla ce părere au despre modul în care decurg lucrurile în România.

Mihai Gâdea prezintă ultimul sondaj din România care ilustrează ce părere au românii cu privire la modul în care merg lucrurile din România.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde și cuprinde un set generos de întrebări.

Răspunsurile românilor sunt surprinzătoare. De exemplu, majoritatea cred că țara merge pe un drum greșit.

Datele sondajului mai jos:

„Dumneavoastră personal credeți că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție bună sau într-o direcție proastă?”

Cei mai mulți români (73%) au răspuns că țara se întreaptă într-o direcție greșită. Doar 15% sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcție bună. 12% au răspuns că nu știu sau nu au răspuns. Avangarde menționează că în a doua parte a lunii decembrie procentul celor care declarau că România se îndreaptă într-o direcție greșită era de 74%.

Sondaj Avangarde. Părerea românilor

Tot în cadrul acestui sondaj, românii au fost întrebați câtă încredere au în Cîțu. Răspunsul a fost clar: aproape deloc!

„Dumneavoastră personal cât de multă încredere aveți în actualul Guvern?”

37% au răspuns că au foarte puțină sau deloc încredere în noul Executiv. 34% au afirmat că au puțină încredere și doar 24% au răspuns că au multă încredere în Cabinetul Cîțu.

Românii nu sunt prea convinși nici când vine vorba despre guvernul PNL și modul în care acesta gestionează pandemia de Covid-19.

„Dvs personal câtă încredere aveți în capacitatea alianței de dreapta (PNL+USR) că va putea rezolva problemele legate de pandemie?”

38% au răspuns că au încredere foarte puțină sau deloc în capacitatea alianței de dreapta (PNL+USR). 34%, puțină încredere, iar 23% au declarat că au multă încredere în această alianță că va scoate România din pandemie.

Avangarde precizează că la sfârșitul lunii decembrie doar 19% aveau multă și foarte multă încredere în capacitatea acestei alianțe de a gestiona pandemia, acum procentul fiind de 24%. O creștere se observă și în rândul celor care au puțină și foarte puțină, 72% acum spre deosebire de 65% la sfârșitul lunii decembrie


Accesează: