Mihai Gâdea prezintă ultimul sondaj din România care ilustrează ce părere au românii cu privire la modul în care merg lucrurile din România.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde și cuprinde un set generos de întrebări.

Răspunsurile românilor sunt surprinzătoare. De exemplu, majoritatea cred că țara merge pe un drum greșit.

Datele sondajului mai jos:

„Dumneavoastră personal credeți că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție bună sau într-o direcție proastă?”

Cei mai mulți români (73%) au răspuns că țara se întreaptă într-o direcție greșită. Doar 15% sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcție bună. 12% au răspuns că nu știu sau nu au răspuns. Avangarde menționează că în a doua parte a lunii decembrie procentul celor care declarau că România se îndreaptă într-o direcție greșită era de 74%.

Sondaj Avangarde. Părerea românilor

Tot în cadrul acestui sondaj, românii au fost întrebați câtă încredere au în Cîțu. Răspunsul a fost clar: aproape deloc!

„Dumneavoastră personal cât de multă încredere aveți în actualul Guvern?”

37% au răspuns că au foarte puțină sau deloc încredere în noul Executiv. 34% au afirmat că au puțină încredere și doar 24% au răspuns că au multă încredere în Cabinetul Cîțu.

Românii nu sunt prea convinși nici când vine vorba despre guvernul PNL și modul în care acesta gestionează pandemia de Covid-19.

„Dvs personal câtă încredere aveți în capacitatea alianței de dreapta (PNL+USR) că va putea rezolva problemele legate de pandemie?”

38% au răspuns că au încredere foarte puțină sau deloc în capacitatea alianței de dreapta (PNL+USR). 34%, puțină încredere, iar 23% au declarat că au multă încredere în această alianță că va scoate România din pandemie.

Avangarde precizează că la sfârșitul lunii decembrie doar 19% aveau multă și foarte multă încredere în capacitatea acestei alianțe de a gestiona pandemia, acum procentul fiind de 24%. O creștere se observă și în rândul celor care au puțină și foarte puțină, 72% acum spre deosebire de 65% la sfârșitul lunii decembrie